Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Şeful Jandarmeriei Satu Mare s-a pensionat

DSCN3361Colonelul Avram Gheorghe, cel care, timp de 10 ani a îndeplinit funcţia de inspector şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a ajuns la momentul mult aşteptat al pensionării – trecerea în rezervă. Ofiţer emblematic, cu o activitate meritorie în instituţia oamenilor de arme, colonelul Avram Gheorghe, s-a pensionat după 32 de ani de activitate desfăşurată în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

În prezenţa comenzii instituţiei şi a personalului din structurile de conducere centrale şi teritoriale colonelul dr. Mircea Olaru, Inspectorul General al Jandarmeriei Române,  i-a conferit fostului şef al Jandarmeriei Satu Mare „Placheta de onoare a Jandarmeriei Române” şi „Diploma de excelenţă” pentru întreaga activitate de ofiţer.

Pătruns de emoţia despărţirii de colectivul Armei pe care a slujit-o o viaţă de om, fostul nostru comandant a făcut mărturisiri, cu valoare sentimentală, dar şi cu titlu de exemplu pentru cei mai tineri jandarmi:  „ Am pus temelia acestei unităţi, am contribuit  efectiv timp de 24 de ani,  la ceea ce este ea astăzi. Mulţumesc tuturor colegilor care m-au sprijinit in actul decizional şi în desfăşurarea întregii mele activităţi. Am avut bucuria de a lucra cu oameni deosebiţi (…). Cu ei am obţinut multe rezultate deosebite, iar neîmplinirile m-au afectat, dar nu m-au abătut de la îndeplinirea misiunilor. Tuturor le mulţumesc!  Chiar dacă plec din rândul cadrelor active, cu gândul şi cu sufletul rămân alături de Jandarmeria sătmăreană, căreia m-am dedicat atâţia ani (…).”

Prin vocea  domnului locotenent colonel Ovidiu Popa, aceştia i-au adresat un mesaj de temporar bun-rămas:  „Domnul colonel a constituit permanent un exemplu de demnitate şi profesionalism (…). Calităţile personale şi performanţele profesionale ale domniei-sale au fost exemple pentru noi. Ne-a fost, la nevoie, şi un frate mai mare (…), iar modul în care ne-a condus, a influenţat cariera fiecăruia dintre noi.

La rândul nostru, cei care am avut onoarea de a ne desfăşura activitatea alături de domnul colonel Avram Gheorghe , suntem conştienţi că ne va lipsi foarte mult şi, cu siguranţă, vom resimţi aceasta atunci când vom avea nevoie de experienţa dânsului. Chiar dacă nimeni nu este de neînlocuit, cel care ne-a fost timp de un deceniu  lider, va rămâne mereu în inimile noaste ca un adevărat profesionist, care nu şi-a trădat niciodată echipa şi şi-a asumat riscuri alături de ea, a ştiut să–şi atragă respectul subordonaţilor nu prin autoritatea conferită de funcţie ci prin firea deschisă, prin empatia, prin exemplul personal şi prin capacitatea de a uni colectivul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare

În locul colonelului  Avram Gheorghe  a fost împuternicit să exercite funcţia de Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare,  locotenentul colonel  Ovidiu Adrian Popa, cel care a îndeplinit funcţia de  consilier juridic al inspectorului şef la aceeaşi instituţie.

Colonelul Avram Gheorghe  s-a născut la  15 aprilie 1962, localitatea Valea Chioarului, judeţul Maramureş este căsătorit şi are un copil.

Experienţă profesională menţionăm următoarele:

 Mai 2005 – prezent – Inspector Şef la  Inspectoratul Judeţean de Jandarmi  Satu Mare, având ca responsabilităţi planificarea, organizarea, coordonarea, conducerea, controlul şi evaluarea activităţilor şi misiunilor specifice structurii de jandarmi.

Februarie 2002-2005 Şef de stat major şi împuternicit la comanda unităţii  U.M. 0395 Satu Mare.

Iulie1995-2002 ofiţer specialist operaţii cu atribuţii de planificare, organizare şi coordonare a activităţii pe linie de ordine publică şi pază la U.M. 0395 Satu Mare.

Septembrie 1990-1995 Comandant de Companie Ordine şi Siguranţă publică la U.M. 0395 Satu Mare.

Octombrie 1988-1990 Comandant de Pluton U.M. 0716 Șomcuta Mare, având ca responsabilităţi pregătirea subunităţilor pentru luptă şi executarea misiunilor specifice.

August 1986-1988 Comandant de Pluton la U.M. 0530 Bucureşti având ca responsabilităţi pregătirea subunităţilor pentru luptă şi executarea misiunilor specifice.

1981-1983- tehnician controlor la TCI Baia Mare.

Educaţia şi formarea profesională menţionăm următoarele:

1977-1981- Liceul de Construcţii Baia Mare

1983-1986- Şcoala Militară de Ofiţeri Activi M.I. Bucureşti

1991- Curs de perfecţionare Comandant Companie la C.P.C.J. Bucureşti

1995- Curs de perfecţionare operaţii la C.P.C.J. Bucureşti

1997- Curs de perfecţionare limba franceză la Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti

1997-1999-Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti

2003- Curs de management la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri Bucureşti

2007- Master – Drept Comunitar şi Administrarea Justiţiei Antidrog, Facultatea de drept din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad

În întreaga activitate desfăşurată a fost apreciat la evaluările anuale cu calificativul „Foarte bun” şi nu a fost sancţionat disciplinar.

De-a lungul carierei ca primit următoarele Decorații:

2001 – Semnul onorific „În Serviciul Patriei” XV ani;

2006 – Semnul onorific „În Serviciul Patriei” XX ani;

2011 – Semnul onorific „În Serviciul Patriei” XXV ani.

Sursa: Jandarmeria Satu Mare.

2 comentarii

  1. Buc from Bucahalest Răspunde

    Coica a pierdut procesul la Oradea cu ANI.

  2. Matei Răspunde

    Si DNA-ul ce zice, legat de afacerea cu fierul vechi? Colegul Calugaru musamalizeaza afacerea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.