Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Fotoetnografica: Țara Codrului în imagini

expozitia fotoetnorrafica (9)Tradițiile și locurile pitorești din Țara Codrului  au fost prezentate astăzi de către șase fotografi renumiți din Satu Mare și Maramureș în cadrul expoziției Fotoetnografica, aflată  la a XII-a ediție.

Vernisajul a avut loc în incinta Muzeului de Artă Satu Mare în prezența oficialităților sătmărene precum și a publicului sătmărean. Cei prezenți au admirat cele 60 de fotografii realizate în Țara Codrului de către fotografii Felician Săteanu, Costaș Dumitrescu, Daniela Stănoiu, Vlad Chiorean, Ștefan Enyedi și Ilie Tudor.

Imaginile au fost imortalizate în preajma sărbătorilor pascale, evidențiind tradiția și obiceiurile din Zona Codrului, precum și a portului popular.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a declarat că acest eveniment este important pentru județul Satu Mare, iar promovarea tradițiilor sătmărene este șansa în turism.

Este un eveniment important pentru județul nostru, dar eu vă spun că și pentru mine, deoarece inima și sufletul meu se află în codru și sunt mândru de acest lucru. Faptul că în județul Satu Mare s-au îmbinat atât de frumos obiceiurile și tradițiile românești, maghiare, șvăbești, slovace, ucrainiene și ale romilor, de secole conviețuind, am reușit să ni le păstrăm fiecare dintre noi, eu cred că acest lucru trebuie să-l prezentăm tuturor pentru că avem cu ce să ne mândrim. Trăsătura principală, multiculturalitatea, această trăsătură a județului Satu Mare trebuie să o prețuim și să o promovăm și dacă până acum noi sătmărenii, Sătmarul, nu am crezut în șansa noastră în turism, eu cred că am greșit pentru că avem ce să prezentăm turiștilor și celor care vizitează județul Satu Mare”, a afirmat Adrian Ștef.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Muzeului Județean Satu Mare și a Centrelor Județene pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Satu Mare și Maramureș.

Sătmărenii sunt așteptați să admire fotografiile în incinta Muzeului de Artă în perioada 20 iunie – 1 iulie, între orele 8:00 – 18:00.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.