Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Astăzi încep înscrierile pentru sesiunea a doua de Bacalaureat

bac 2014Elevii claselor a XII-a care nu au reușit în prima sesiune de Bacalaureat să promoveze, mai au o șansă în toamnă.

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune, august-septembrie, se fac astăzi, 14 iulie la secretariatele instituțiilor de învățământ și se încheie vineri, 18 iulie. Elevii care nu au luat note de trecere în prima sesiune, au șansa în sesiune de tomnă să mai dea o dată proba la care nu au luat notă de trecere.

Prima probă se va desfășura în perioada 18-19 august, cea a competențelor lingvistice de comunicare orală a limbii române, precum și în limba maternă. În perioada 19-20 august vor fi verificate competențele lingvistice la limbile străine, iar în 21-22 august se vor evalua competențele digitale.

Din data de 25 august încep examenele scrise, prima probă scrisă fiind la limba și literatura română, urmată în 26 august de proba scrisă la limba maternă. În data de 27 august va avea loc examenul scris la proba obligatorie a profilului, iar în 29 august proba la alegere.

Rezultatele vor fi afișate în data de 1 septembrie, tot în această dată se vor primi și contestațiile, urmând ca în 4 septembrie să fie afișate rezultatele finale.

În județul Satu Mare au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune 63,95% din elevi, restul de 36,05% vor susține examenul în sesiunea de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.