Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Dietă cu pepene roșu

descărcareZilele toride pot deveni mult mai plăcute și mai ușoare dacă țineți dieta cu pepene roșu, una dintre cele mai populare diete de vară. În acest sezon, abundența de pepeni roșii vă îmbie să vă răcoriți cu o felie răcoritoare, zemoasă și, cel mai important, săracă în calorii.

Pe lângă gustul plăcut, pepenele roșu aduce o sumă de beneficii organismului uman, datorită substanțelor nutritive pe care le conține. Printre nutrienții esențiali din pepenele roșu se numără antioxidanții: vitamina C, vitamina A, licopenul, vitamina B6, potasiul și magneziul. Partea grozavă este că o porție de 100 g de pepene roșu are doar 30 de calorii. În plus, pepenele este foarte hidratant, întrucât este format în proporție de aproximativ 90% din apă.

 Cum să ții dieta cu pepene roșu:

  • Mănâncă la ore fixe alimente hipocalorice – o jumătate de piept de pui la grătar cu salată de roșii, o felie de brânză și castraveți, curcan fiert sau la abur, supă de legume sau iaurt degresat.
  • Ia gustări dese și pregătește-ți-le din timp: pune într-o caserolă cubulețe de pepene roșu și consumă-le ori de câte ori îți este foame. Nu trebuie sa te înfometezi, pentru că dieta cu pepene roșu îți permite să te simți mereu sătul, datorită conținutului mare de apă din acest fruct de vară.
  • Poți varia modurile în care consumi pepenele roșu. Spre exemplu, amestecă în blender 4 cuburi de pepene roșu, 2 frunze de mentă proaspătă, 2 linguri de suc de lămâie și gheață, pentru a obține o băutură super răcoritoare ce va fi pe gustul întregii familii.
  • Dieta cu pepene roșu nu este o cură de slăbire pe termen lung, întrucât privează organismul de anumiți nutrienți esențiali și, în plus, slăbirea rapidă nu este benefică organismului uman.
  • În 3 zile, poți slăbi aproximativ 1,5 kg cu dieta cu pepene roșu și îți vei hidrata din plin corpul, însă nu urma această dietă pe termen lung. Slăbirea sănătoasă și de durată se face în timp, urmând un program de slăbit care include alimentație echilibrată și sport.

 Exemplu de meniu pentru o zi de dietă cu pepene roșu

Urmând sfaturile de mai sus, îți poți crea singur un meniu care să se potrivească stilului tău de viață și să includă alimentele sărace în calorii care îți plac, plus pepene roșu, pentru a te bucura din plin de proprietățile lui hidratante și nutritive.

Te poți orienta după exemplul de meniu pentru o zi din dietă cu pepene roșu, oferit mai jos:

Dimineața (ora 7:30): o ceașcă de fulgi de ovăz cu iaurt degresat, 50 g de brânză slabă
Gustare (ora 11:30): 2 felii de pepene roșu
Prânz (ora 14:00): 100 g piept de pui sau curcan la grătar, un bol de salată de legume de sezon (roșii, castraveți)
Cină (ora 18:00): pepene roșu la discreție

Sursa: Slabsaugras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.