Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

DSP atrage atenţia: Zonele de agreement Iojib, Apa şi Mujdeni nu sunt autorizate pentru scăldat

scaldatul interzisDirectorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Dorin Dragoş Guran, a atras atenţia în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de  astăzi, că zonele de agrement de la Apa, Iojib şi Mujdeni nu sunt autorizate pentru scăldat, nefiind amenajate corespunzător. Potrivit acesteia, în urma analizei apei  din punct de vedere fizico-chimic și microbiologic s-a constatat că apa corespunde calitativ pentru îmbăiere, însă autorizarea nu a fost solicitată de administratori. Pentru a fi autorizate ar fi nevoie de angajarea unui salvamar, montarea unor geamanduri şi a unui punct de prim ajutor.

De asemenea, aceasta a afirmat că s-au făcut verificări şi la cele şapte piscine şi bazine din judeţ. Aici se înregistrează unele probleme, şi anume la intrarea în bazin apa corespunde normelor, dar după îmbăiere corespunde doar în proporţie de 80% din punct de vedere microbiologic.

Cu toate acestea, Dorina Dragoş Guran susţine că nu au fost semnalate cazuri de îmbolnăviri din cauza calităţii apei.

În cadrul întâlnirii, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Nicolae Domuţa, a anunţat că s-au extins controalele echipelor mixte în jurul unităţilor de agrement. El a atras atenţia asupra faptului că se organizează unele tabere pentru copii, mai ales de unele episcopii sau culte religioase, fără a fi anunţate autorităţile care au obligaţia să verifice modul de păstrare şi preparare al alimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.