Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Festivalul Secerișului la Moftinu Mare (Galerie FOTO)

Festivalul-Secerisului7Duminică la Moftinul Mare a avut loc Festivalul Secerişului. Scopul festivalului a fost reînvierea tradiției secerişului, pentru realizarea acestui scop, șase echipe au prezentat cum se făcea secerișul odinioară.

Evenimentul a avut loc în curtea sediului Forumului Democrat German din localitate.
Programul a început la ora 10 cu celebrarea unei slujbe la biserica romano-catolică din localitate. La ora 11 a avut loc sfințirea holdelor de grâu din spatele clădirii. La ora 12 au fost prezentate echipele de secerători venite din satele șvăbești din jurul Careiului și care au arătat diferite tehnici utilizate de înaintași.
La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, care a ţinut să menţioneze că asemenea festivaluri sunt foarte bine-venite „trebuie să ne conservăm şi să ne promovăm tradiţiile, să organizăm căt mai multe evenimente de acest gen pentru că ne ajută foarte mult la dezvoltarea turismului zonal. Consiliul Judeţean Satu Mare spijină asemenea evenimente şi îmi doresc să avem asemenea festivaluri, care promovează tradiţia, şi în alte localităţi din judeţ”, a mai precizat Adrian Ştef.
Sursa: Consiliul Judeţean

Un comentariu

  1. Racsan Răspunde

    Bine domnule presedinte >

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.