Ultima actualizare: azi, 13:59

Totul despre sex

Gonoreea

gonoreeaDupa chlamydia, gonoreea ocupa locul al doilea ca raspandire in randul bolilor cu transmitere sexuala si in multe aspecte, este asemenatoare acesteia: adesea este o infectie ascunsa, greu de diagnosticat la timp si care poate avea consecinte grave asupra sanatatii tale pe termen lung.

Gonoreea este cauzata de o bacterie mica si poate infecta, organele genitale, rectul si gatul. Se raspandeste la fel ca si chlamydia.

 

Semne ingrijoratoare

 In jur de 50 % dintre femeile care au gonoree nu prezinta nici un fel de simptome. Orice simptome existente tind sa apara in 10 zile de la infectare si pot include o scurgere vaginala cu miros puternic, lichid apoasa sau galben-verzuie. Poate aparea si o durere la urinat, dar la  multe femei primele semne ale infectiei se observa cand apar simptomele BIP – durere in zona pelviana, durere in timpul actului sexual si dupa, precum si sangerari anormale.

 

Diagnosticul si tratamentul

 Gonoreea poate fi diagnosticata cu ajutorul unui swab prelevat din col sau din uretra, in functie de indicatii, din gat sau rect. Dar infectia poate sa nu fie detectata pe proba prelevata numai din vagin. (asa cum din nefericire procedeaza multi medici).

Se trateaza in general cu o doza mare, unica de antibiotice. Trebuie sa se recolteze de mai multe ori, doua saptamani mai tarziu, pentru a te asigura ca infectia a trecut. Partenerul trebuie si el supus unui control medical si daca este cazul, tratat in acelasi timp.

 

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.