Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Încep lucrările de reabilitare pe DJ 191 Marghita – Tășnad. Termenul de execuție este de 18 luni

drum Tasnad-Marghita (2)Drumul județean 191 Marghita-Tășnad va fi reabilitat în următoarele 18 luni, predarea amplasamentului către antreprenorul S.C Selina S.R.L având loc astăzi la Primăria Tășnad în prezența oficialităților din județele Satu Mare și Bihor.

Proiectul a pornit de la încheierea acordului de parteneriat între cele patru unități teritoriale care sunt asociate, mai exact, județul Satu Mare, județul Bihor, orașul Tășnad și Marghita și are în vedere reabilitarea unui tronson de drum pe o lungime de 27,2 km, drum care face legătura cu județul Bihor, legătură importantă între Marghita și Tășnad și totodată pentru județul Satu Mare.  Din lungimea totală de 27,264 km, tronsoanele de drum de 2,15 km e în municipiul Marghita, 16,059 km e pe teritoriul județului Bihor, 6,84 km e pe teritoriul județului Satu Mare și 2,215 km e în orașul Tășnad.

Potrivit primarului orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, pentru acest proiect s-a lucrat de foarte multă vreme iar speranța acestuia este ca anul viitor, acest drum să fie inaugurat. Totodată a ținut să îi ureze antreprenorului succes și să aibă o colaborare bună.

Parteneriatul dintre noi va fi unul foarte apropiat pentru că avem interesul ca acest drum să se reabiliteze cât mai repede, deoarece pentru Tășnad, drumul face legătura cu stațiunea care este frecventată în sezonul estival de foarte mulți turiști”, a declarat Vasile Mitrașca.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, prezent la predare a declarat că această investiție este benefică întregului județ și mai ales pentru că în viitor acest drum facilitează o legătură foarte bună cu autostrada Transilvania.

Este o investiție care este în beneficiul întregului județ, pentru că vorbim de o zonă turistică. Important este când vorbești despre turism să reușești să faci ceva pentru infrastructură, pentru că degeaba ai o stațiune care s-a dezvoltat foarte frumos, dacă infrastructura lasă de dorit. Tocmai de aceea eu cred că această investiție este importantă și mai ales pentru județul Satu Mare, care în viitor va facilita o legătură foarte bună cu autostrada Transilvania”, a spus Adrian Ștef.

Vicepreședintele CJ Mircea Govor a cerut seriozitate atât din partea antreprenorului cât și celor care efectuează lucrările.

Finanțarea reabilitării DJ 191 este realizată prin Programul Operațional Regional 2007-2013 în valoare de 49.956.390,5 de lei fără TVA, cu o contribuție de 2% din valoarea eligibilă, din partea asociaților, parteneri în acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.