Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Măsuri drastice la cele trei licee cu promovabilitate zero la Bac

mariana romanInspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare a luat o serie de măsuri la cele trei licee cu promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat, scopul fiind de creştere al procentului de absolvenţi.

 Inspectorul şcolar general judeţean, Mariana Roman, a anunţat astăzi, în şedinţa Colegiului Prefectural Satu Mare faptul că din cauza rezultatelor foarte slabe la examenul de Bacalaureat din acest an obţinute de trei licee, au fost luate măsuri drastice.

Practic, începând cu noul an școlar, Colegiul Tehnic Traian Vuia va fi comasat cu Liceul tehnologic Unio, Colegiul din Tehnic Ardud nu va mai avea clase de liceu ci doar una de învăţământ profesional, la Liceul Tehnic Simion Bărnuţiu din Carei clasele de liceu vor fi reduse de la patru la două.

Colegiul Traian Vuia și Colegiul din Ardud au avut câte patru candidați care au căzut examenul iar liceul din Carei a avut 10 elevi declarați rereușiți.       

Mariana Roman a precizat că per ansamblu rezultatele au fost mai bune decât în anii anteriori. Astfel, promovabilitatea a crescut de la 40,79% în 2012 la 58,36% în 2013 și a ajuns la 63,95% în acest an.

5 comentarii

  1. unu' Răspunde

    Profesorii cum isi justifica salariile? Acolo este munca lor,NU doar elevii sunt devina,desi e clar ca sunt foarte rai,obraznici,dezinteresati,foarte multi semianalfabeti cu complicitatea profilor,care i-au tot trecut si au trecut si cu vederea comportamentul huliganic al multor elevi! Cand te gandesti ca in 10-15 ani, tara ajunge pe mana acestor indivizi. Deci profesorii SALARIILE INPOI!

    • Don Răspunde

      Tara nu va ajunge pe mana celor care nu stiu sa silabiseasca sau sa scrie, stai relaxat. Fiecare generatie a avut si va avea uscaturile ei. Ca generatia asta de elevi este mai slaba din cauza unui cumul de factori asta e partea a doua. Gandeste-te totusi, ca exista si acum elevi bine pregatiti, olimpici, etc. Deci, nu exagera ca nu iti face bine…

      • unu' Răspunde

        Don ,sunt perfect deacord cu tine,pana la un punct! Fiecare generatie intradevar a avut elevi slabi si foarte slabi,dar cum iti explici ca termini LICEUL si esti SEMIANALFABET? A cui este vina?Cum au trecut clasele acei MULTI elevi?Te sfatuiesc sa citesti “perle de la bac” si atunci stai si te intrebi daca dupa 12 clase un elev sa nu stie cine a fost Eminescu,Creanga sau Blaga,nemai vorbind de personaje,volume sau interjecii,verbe,prepozitii sau predicat! Despre ce vorbim? In mare masura sunt devina profii,dar si familia! In Parlamentul Romaniei de azi sunt o sumedenie de astfel de indivizi,iar rezultatul se vede,NE DUCEM la vale! Sa nu mai vb. de primari si consilieri. Ne trebuie mult timp sa ajungem la nivelul anilor ’90,cand exista o elita scolita,nivelul discutiilor era mult superior celui de azi,apoi sau bagat cei care au facut bani prin tot felul de metode ,multi cumparandu-si diplome,doctorate si studii superioare! Situatia este dramatica,nu e timp si loc pt. o astfel de dezbatere!

  2. gigi Răspunde

    tantiiiii,comasarea liceului vuia cu unio a fost decisa de un an de zile.planul de scolarizare pe anul scolar 2014-2015 este facut demult pe colegiul tehnic unio-traian vuia.asa ca lasa minciunile cu masurile luate ca nu tine.hai sa vedem cati elevi au aceste licee inscrisi in fiecare an in cataloage doar ca sa aiba elevi,explica-ne de ce acesti elevi nu sunt exmatriculati,de ce elevii cu 200-230 de absente de clasele a XI-a si a XII a nu sunt exmatriculati,acesti elevi vin la scoala in ultimele 2-3 saptamani si promoveaza clasa…astea sunt lucruri pe care trebuie sa le explici,nu minciunile cu comasarea celor doua licee,care a fost decisa in luna februarie !ne-am saturat de minciuni,vrem masuri adevarate si oameni competenti la conducerea invatamantului,nu tot felul de ingineri care au fost dati afara de prin fabrici si au ajuns profesori ,directori si inspectori scolari,fara sa aiba studii de psihopedagogie,,pedagogie si practica pedagogica,numai barfe si razbunari personale.aici e hiba ,tanti .pana la urma se va sparge buboiul din liceele tehnologice si atunci sa te tii tare!

  3. eu Răspunde

    Acestea sunt rezultatele daca se intra la liceu si cu medii de 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.