Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

PDL Satu Mare nu e de acord cu a treia sesiune de Bacalaureat

Sanda Neste, Radu Pop (4)Modificarea Legii Educației prin noua ordonanță emisă de Guvern, a fost subiectul unei conferințe de presă susținută astăzi de către Sanda Nește, vicepreședinte al organizației de femei PDL Satu Mare și Radu Pop, membru în comisia de educație al organizației democrat-liberale sătmărene. PDL susține abrogarea acestei ordonanțe, dat fiind impactul negativ asupra sistemului educațional românesc. Aceștia doresc ca avocatul poporului să fie într-adevăr al poporului și nu al unui partid politic, având în vedere că este și cadru universitar și cunoaște problemele din sistem.

Cei doi democrat-liberali sătmăreni vor atragă atenția opiniei publice asupra faptului că această ordonanță care modifică legea educației a fost aprobată fără dezbatere publică, făcând de altfel și o diagnoză a sistemului de educație românesc. Față de rezultatele examenului de bacalaureat, aceștia le consideră deloc mulțumitoare, având în vedere absenteismul foarte mare al absolvenților de liceu la examenul maturității.

”Abandonul școlar în România este de peste 17%, media UE fiind de 12%. Acesta a crescut în mediul rural, și asta mai ales în ultimii doi ani, când guvernul a suspendat plata abonamentelor elevilor navetiști”, a declarat profesorul Sanda Nește.

Aceștia susțin că este greu de crezut ca absolvenții se vor prezenta la cea de-a treia sesiune, dacă nu s-au prezentat la primele două.

Radu Pop a vorbit despre Ordonanţa de urgenţă nr. 49/2014, care aduce şi modificări în ceea ce priveşte studiile universitare de doctorat. Acesta susține că introducerea doctoratului  la frecvență redusă poate părea ca o măsură bună dar în realitate nu este, deoarece o teză de doctorat necesită mult studiu ir acest lucru nu se poate realiza de către o persoană care are un serviciu de 8 ore/zi.

3 comentarii

  1. Raul Răspunde

    D.N.A. si A.N.I. sunt in buzunarul lui Coica asa se lauda. Pana acum se vede ca tine !

  2. bogdan Răspunde

    asa este pe Coica il doare in cur de D.N.A. si A.N.I.

  3. prince Răspunde

    Nu se poate acest oras parca este blestemat,un primar fara viziune,fara nici o investitie doar interese personale sau de grup speram ca satmarenii sa aleaga un primar competent si fara acuzatii de coruptie si spaga ca si olteanul Coica .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.