Polițiștii locali vor fi monitorizați prin GPS. Cum va funcționa sistemul

31 iulie 2014 | 8 comentarii

Un sistem de automatizare şi management a activităţii agenţilor Poliţiei Locale Satu Mare a fost aprobat astăzi în ședința ordinară a Consiliului Local Satu Mare.

Prin această hotărâre se va implementa un sistem de comunicație și urmărire prin GPS a polițiștilor locali. Valoarea totală a investiţiei este de 553.000 euro, din care sistemul de dispecerat și de PDA este estimat la aproximativ 350.000 de euro,  finanţare fiind europeană, iar contribuţia pe plan local fiind de 2%.

Consilierul local Butka Gergo a explicat cititorilor PortalSM principalele avantaje ale implementării acestui sistem, precum și o simulare grafică a sistemului de monitorizare pentru înțelesul cititorilor.

Avantaje:

- primind apelul unui locuitor, dispeceratul va avea informații precise despre poziția agenților și va trimite echipajul cel mai apropiat la locul sesizării, și astfel se va reduce timpul de intervenție.

politialocala sistem gps

 - pe lângă faptul că aceste terminale PDA pot transmite informații importante pentru rezolvarea cazurilor pe teren, se pot folosi și pentru controlul mai sever al agenților de poliție locală: la sfârșitul turei, sau la un anumit interval se poate verifica traseul parcurs de echipaj.

politialocala sistem gps2

Consilierul UDMR, Butka Gergo a solicitat totodată primarului Dorel Coica să dispună o prezență mai accentuată a poliției locale în zonele centrale și un control mai sever în aplicarea legii în această perioadă când mulți sătmăreni se întorc din afara țării.  

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (8)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. elado spune:

  Probabil firma care va livra aceste terminale PDA or fi ai lui Butka jr. sau lui tata Butka.Ugye

  • Sandu-T spune:

   nu prea.cine il stie poate confirma ca e baiat de treaba.fata de Coica Govor Kereskeni & compani este un inger. fata de Dani Babut este un intelectual

 2. unu spune:

  No Limits sau Hitec (tot No Limits) este firma de casa a primariei si Consiliului Judetean.

  • Andrea spune:

   furnizorii sint din gasca USL fii linistit: No limits tehnology Hitter tehnology si inca vreo trei firme.

   din fericire DNA lucreaza au si ridicat dosarele de la primarie si de la Consiliu judetean: asfaltari cu Tehnic Asist caanlizari cu Teldrum excursii cu firma Papici calculatoare telefoane de la No limits. coruptie fara limite

 3. Marius spune:

  Ce coincidente in Satmarul nostru, firma controlata de Dragnea , 3 T Construct, are in Satu Mare sef omul lui Govor, adica Catrinel Rat!

 4. sisi spune:

  No Limits la toate institutiile din subordinea consiliului judetean, sub diferite nume, inclusiv intretinere, depanare etc, o multime de bani !!!

 5. dr. Ciomu spune:

  Alti bani, alta distractie…..O sa le monteze GPS politistilor locali, dar asta nu inseamna ca
  “plimbarile” lor, nu vor fi doar “la trecerea timpului” ca pan-acum.
  Eficientizarea activitatii acestora nu se face DOAR prin monitorizarea lor. E nevoie de mult mai mult de-atat. Dar…le place sa facem lucrurile de jumatate (in cel mai bun caz)si sa se laude ca au facut ceva, dar niciodata nu fac suficient, astfel ca un sistem sa functioneze corect, nu doar sa-l impopotonam.

 6. Garcea spune:

  Sa fim seriosi !Au 2 sau cel mult 3 patrule pe schimb iar acestora le trebuie GPS !!??Vai steaua lor de “politisti” !! Oameni buni:exdindeti activitatea jandarmeriei in municipiu,nu mai mult de cat se cheltuie cu acesti asa zisi politisti, si o sa vedeti rezultate !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest