Șapte elevi sătmăreni îndrumați în profesia de polițist

11 iulie 2014 | 1 comentariu

politia-romanaȘapte elevi din judeţul nostru aparţinând minorităţilor naţionale au fost selectaţi să participe la o tabără gratuită de orientare profesională ce se va desfăşura la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca.

Proiectul Misiune Posibilă-Şanse egale în alegerea carierei, aflat la a 4-a ediţie în acest an, are ca scop promovarea profesiei de poliţist în rândul minorităţilor naţionale. Activităţile din acest proiect s-au realizat în judeţul nostru în perioada 29 mai-18 iunie, în 6 unităţi de învăţământ care au secţii maghiare şi germane, respectiv Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc, Liceul Reformat, Liceul Teologic Romano Catolic Ham Janos, Liceul German Johann Ettinger şi Liceul Tehnologic Traian Vuia şi  Liceul Teoretic Carei

Iniţiativa  aparţine fundaţiei Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală şi Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca, activităţile de promovare fiind realizate prin Compartimentele de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratele de Poliţie ale celor 7  judeţe participante la proiect, respectiv Cluj, Bihor, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare.

În cadrul activităţile de promovare din cadrul proiectului poliţiştii le-au prezentat elevilor din clasele a X-a şi a XI-a, publicul ţintă al proiectului, o parte din aspectele muncii de poliţie, precum şi cerinţele înscrierii la o şcoală de profil şi probele de examen, răspunzând totodată întrebărilor acestora. Au fost distribuite materiale informative privind proiectul şi programul taberei, precum şi formulare de înscriere pentru cei interesaţi. 

Activităţile au fost organizate în cele 6 unităţi de învăţământ nominalizate, peste 760 de elevi participând la întâlnirile cu poliţiştii.

În urma celor 14 activităţi desfăşurate în licee, 21 de elevi şi-au manifestat efectiv interesul pentru a participa la această tabără, completând formularele de înscriere. Dintre candidaţii înscrişi în judeţul nostru 7 elevi au fost selecţionaţi în final de către organizatori pentru a fi prezenţi la tabăra de orientare profesională, oferită în mod gratuit tinerilor aparţinând minorităţilor naţionale care vor să afle mai multe despre profesia de poliţist şi implicaţiile acesteia, dar şi să-şi testeze abilităţile de a accede într-o şcoală de profil. Elevii nominalizaţi sunt următorii:

1.Gall Zoltan- Liceul Reformat

2. Geczo Botond- Liceul Romano Catolic Ham Janos

3. Heindrich Gabor- Liceul Romano Catolic Ham Janos

4. Szendrey Pal- Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc

5. Syilveszter Emese- Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc

6. Tar Betina- Liceul Teoretic Carei.

Pentru înlocuirea candidaţilor admişi, în situaţia în care nu vor putea participa la tabără, există şi 2 nominalizări de rezervă, respectiv, elevii Gal Richard şi Heveli Anett, ambii din cadrul Liceului Teoretic Carei.

Tabăra se va  desfăşura între 4-8 august 2014, la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca şi va cuprinde o serie de activităţi demonstrative vizând aspecte ale muncii de poliţie, vizite la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Cluj, dar şi posibilitatea participanţilor de a-şi testa abilităţile necesare unui viitor poliţist.

Sursa: IPJ Satu Mare 

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (1)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. matei spune:

    Mi-a placut reportajul dumneavoastra. Fiul meu este elev in clasa a 11-a in Vrancea si tare mi-as dori sa participe si el la o astfel de tabara. care sunt conditiile de participare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest