Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Toţi elevii înscrişi pentru admiterea la liceu au fost repartizaţi

olimpiade scolareÎn data de 14 iulie 2014 s-a desfășurat repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2014-2015. Rezultatele repartizării în licee se găsesc postate pe site-ul Ministerului Educației Naționale www.edu.ro, la secțiunea Admiterea 2014 și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare www.satmar.ro, la secțiunea Admiterea în liceu. Toți cei 1982 elevi, absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Satu Mare, înscriși pentru admiterea în învățământul liceal, au fost repartizați. Au ocupat locuri în învățământul liceal în județul Satu Mare și 12 elevi proveniți din alte județe, care prin înscriere au avut această opțiune. De asemenea, 46 de elevi din județul Satu Mare au fost repartizați în învățământul liceal în alte județe.

În prima etapă de înscriere și admitere la învățământul liceal, cei 1994 de elevi repartizați (1982 elevi din județul Satu Mare și 12 elevi proveniți din alte județe) au ocupat 1240 locuri în clase de la filiera teoretică, respectiv 754 locuri în clase de la filiera tehnologică. În perioada 17-25 iulie 2014  va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Candidații care nu își depun dosarele de înscriere, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.

Pentru etapa a II-a de admitere în învățământul liceal sunt disponibile 48 de locuri la filiera teoretică și 366 locuri la filiera tehnologică. Calendarul etapei a II-a de admitere în învățământul liceal prevede următoarele evenimente:

16-21 iulie – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare

24 iulie – Repartizarea computerizată a candidaților din a doua etapă a admiterii

24-25 iulie – Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații din etapa a doua

25 iulie – Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în cele două etape ale admiterii

Sursa: ISJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.