Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Ziua Imnului Național al României, sărbătorită la Satu Mare și Carei (FOTO)

Ziua Imnului National (21)Ziua Imnului Național al României a fost marcată astăzi pe platoul din Piața 25 Octombrie, în prezența prefectului Eugeniu Avram, președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, și a șefilor de instituții publice deconcentrate.

Manifestările dedicate Zilei Imnului Național au început prin întâmpinarea prefectului județului Satu Mare, Eugeniu Avram, după care a avut loc serviciul religios efectuat de preotul militar Cristian Silaghi. Totodată  acesta a prezentat și simbolistica versurilor imnului național al României.

Imnul de stat a fost intonat de Marc Kincses, elev al Liceului de Artă „Aurel Popp” Satu Mare, urmat de Biro Andra, absolventă a Colegiului Doamna Stanca, care îmbrăcată într-un frumos costum popular a recitat o poezie ale cărei versuri prezentau frumusețea patriei noastre.

La final, imnul național al României a fost intonat de întreaga asistență, de remarcat fiind faptul că militarii  prezenți au fost cei care au ridicat tonul imnului.

Emoționat, prefectul Eugeniu Avram, după manifestările care au avut loc, a ținut să transmită un mesaj tuturor românilor.

”Aș dori să remarc faptul că nu există momente mai emoționante pentru viața unui român, decât momentul când se intonează imnul național. Sincer, vă spun că mă trec niște sentimente de mândrie națională, unitate și solidaritate, devotament și dragoste pentru popor. Îndemn cetățenii României să nu stea deoparte,  să fie mândri de acest lucru și să își cinstească de fiecare dată, cu fiecare ocazie însemnele naționale”, a spus Eugeniu Avram.

Un scurt moment solemn cu ocazia Zilei Imnului Național al României a avut loc astăzi și la Carei. Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură a evocat pe scurt istoricul Imnului Național iar preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei au rostit o rugăciune de binecuvântare a Zilei Imnului.

În cadrul manifestărilor, Adrian Ștefănuți a recitat o poezie iar un grup de elevi, coordonat de prof. Vlad Pașca a interpretat o melodie patriotică.

La finalul momentului toți cei prezenți au intonat Imnul Național al României. 

2 comentarii

  1. inotatorul de paie Răspunde

    ce mizerii de oameni au participat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.