Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

APIA eliberează adeverințe pentru fermierii care intenționează să acceseze credite

descărcare (1)Agenţia de Plăţi  şi  Intervenţie pentru Agricultură Centrul  Judeţean Satu Mare  informează că, începând cu data de 06.08.2014, va elibera adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă – Campania 2014, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.

Toate  convenţiile  încheiate  între  Agenţia  de  Plăţi  şi  Intervenţie  pentru  Agricultură,  Bancă  şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2014 va elibera o Adeverinţă prin care confirmă faptul  că Beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS) pentru anul 2014 şi că au fost finalizate controalele şi verificările administrative asupra Cererii de Plată a Beneficiarului, până la data emiterii Adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare. Pot  beneficia  de  această  adeverinţă  fermierii  selectaţi  la  controlul  pe  teren  (clasic  sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale.

Valoarea  creditului  va  fi  de  până  la  90% din  suma cuvenită  aferentă  SAPS,  respectiv  120euro/ha.

Sursa: APIA Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.