Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Copiii din Tabăra de la Odoreu, jandarmi pentru o zi

actiune jandarmi (4)Jandarmii sătmăreni au  desfăşurat în data de 7 iulie 2014, activităţi preventiv informative şi recreative pentru cei peste 100 de copii prezenţi în tabăra de la Odoreu. Activitatea a fost organizată la invitaţia Pr. Meghişan Flaviu, coordonatorul taberei şi se înscrie în seria activităţilor desfăşurate în campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!”

Totul a debutat cu  expunerea unor aspecte teoretice de către purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, cpt Camelia Lucuţ, care le-a explicat copiilor pe înţelesul acestora misiunile Jandarmeriei,  rolul pe care îl are Jandarmeria în general şi instituţia Jandarmeriei Sătmărene în special, în respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Apoi a fost menţionat aportul pe care instituţia îl aduce la menţinerea unei stări de ordine şi siguranţă, necesare bunei desfăşurări a activităţilor cotidiene, dar şi modul activ în care aceasta se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor.

După ce au fost prezentate tipurile de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţeanului, copiii  au putut asista la partea practică, unde jandarmii i-au făcut pe copii să se simtă jandarmi pentru câteva ore.

Exerciţii tactice şi de autoapărare prezentate au fost foarte apreciate de copii, aceştia dorindu-şi să se simtă şi ei pe rând atât jandarmi, cât şi infractori. Plt. maj. Petran Cristian le-a explicat copiilor cum se foloseşte trusa criminalistică şi modul de amprentare.

Apoi copiii s-au orientat către ateliere de lucru oragnizate, unde au fost  informaţi asupra ţinuta jandarmilor, materialelor specifice din dotare şi armamentul uşor din dotarea institutiei. După ce au văzut modul de funcţionare şi de întrebuinţare, copiii au putut să  manipuleze toate materialele şi armele expuse şi să se fotografieze cu acestea.

Mini poligonul de tragere, organizat de  Slt. Chiuzbăian Vlad  a fost foarte apreciat de cei mari, aceştia putând să–şi testeze precizia şi abilităţile manipulând  armele air soft.

Copiii au încheiat activitatea în jurul orei 13.00, după ce s-au fotografiat cu jandarmii, materialele şi armele din  dotarea acestora sau autospeciala Jandarmeriei.

Sursa: Jandarmeria Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.