Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Echipaje din Polonia, ARO10 cu motor de Range Rover și multe „ciudăţenii” la ACAR-GerBog rallyraid

echipajepolonia3Evenimentul din acest weekend a atras atenţia multor echipaje din domeniul raliurilor de teren, imediat după publicarea informaţiilor despre concurs, şi-au confirmat prezenţa mai mulţi concurenţi. Majoritatea lor sunt piloți-navigatori cu experiență în acest sport, iată și o scurtă descriere despre concurenții la etapa de rallyraid ACAR-GerBog:

Organizatorii sunt deosebit de onoraţi de faptul că două echipaje din Polonia și-au confirmat prezența la startul competiției: EBC Polska Team având ca membri pe Robert Rozek și Rafael Dabek și Sukces Rally Team având la bord pe Daniel Nitasik și Michal Pouzety vor ajunge vineri în Satu Mare, organizatorii le vor întâmpina cu produse tradiționale, sperând ca nu numai concursul ci și ospitalitatea sătmăreană să le fie o amintire memorabilă.

Mașina ARO10 al echipajului AROBER va stârni interesul multor iubitori de automobilism: sub capotă se află un motor de 4000 de cm3 de Range Rover, din exterior imită doar formele jeepului românesc. Această maşină construită special este unicată în Europa iar echipajul Mihai Leonte – Ovidiu Pascu au o experiență vastă în raliurile de teren din România!

Echipajul B&D RallyRaid va sosi din Brașov, vor concura pe un Jeep Cherokee modificat însuși de echipa Dan Berger – Marius Dobrișan, iar în spatele acestui proiect se află o poveste frumoasă de prietenie, cum ne relatează navigatorul: „Ne cunoaștem de 25 de ani făcând liceul impreună, descoperind tot atunci că avem ceva impreună și anume  dragostea pentru sportul cu motor. Echipajul s-a sudat în anul 2013, tot in același an devenind campionii naționali. (…) Am modificat împreună Jeep-ul: am muncit foarte mult la această mașină dar suntem mândri de noi că tot ce s-a făcut la această mașina este făcut de mâinile noastre

Un palmares impresionant are Horia Chirigut – Viorel Iordache, ei vor participa la etapă cu un Suzuki Grand Vitara, iar printre principalele rezultate a echipajului putem aminti victoria obținută la Romanian Baja 2013, la Raliul Cavnicului 2014 sau la Romanian Baja Adventures Camp 2014.

Municipiul Satu Mare va fi reprezentat de multiplul campion la raliuri tot-teren  Domide Ovidiu pe un Nissan Patrol 4.5V8 iar echipajul Butka Alexandru – Csoma Istvan vor concura pe un Subaru Legacy cu motor de 3000cm3 de 265CP, reconstruit integral în Satu Mare. Organizatorii aşteaptă şi concurenţi amatori, orice tip de maşină 4×4, motor, ATV, quad este binevenit la startul competiţiei în categorie specială, echipajul având nevoie de cască  precum şi de elementele de siguranţă obişnuite la maşinile înscrise în circulaţie.

Despre eveniment: este o competiție deschisă pentru echipaje amatori și profesioniști.

Vineri de la ora 8.00 se va închide o parte a Pieţei Libertăţii, pe porţiunea între str. Stefan cel Mare şi A.I. Cuza (în faţa hotelului Dacia, în faţa Catedralei Romano-Catolice)  iar pe această porţiune se va organiza o expoziţie auto cu participarea a principalelor mărci mondiale din industria auto, expoziție care va aștepta publicul până duminică seara.  Circulaţia va rămâne liberă pe tronsonul str. Stefan cel Mare – str. Petru Bran – str. A.I. Cuza.

Vineri de la ora 18.00 se va da startul festiv în Piața Libertății spre prima probă specială care va avea loc la ieșirea spre Petea, în direcția Pădurea Mare. Sâmbăta de la ora 10.00 se va continua cu probe speciale în zona Sâi-Chilia, în direcţia Homorodului de Mijloc, concurenţii vor primi informaţiile despre traseu doar cu o zi înainte.

Evenimentul se va organiza cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, al Consiliului Județean Satu Mare, al Prefecturii Județului Satu Mare. Vom colabora cu Inspectoratul de  Poliție, Direcția Silvică și Agenția de Protecția Mediului, Inspectoratul pt Situații de Urgență  Someş precum și cu alte instituții pentru buna desfășurare al concursului.

Parteneri în organizare: A-CAR România, GerBog, MB Europa şi Fuşle Security

Sursa: Butka Gergo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.