Ultima actualizare: ieri, 21:48

Naţionale

Guvernul a adoptat ordonanța privind migrația aleșilor locali. Ponta: “Trebuie să facem dreptate!”

victor pontaOUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, la începutul şedinţei de guvern, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor pentru că trebuie “să se facă dreptate”.

Trebuie să deblocăm activitatea administraţiei locale şi să facem şi un pic de dreptate. Toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta.

Totodată, premierul a declarat că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile, şi nu de 10.

Anterior, Ambasada SUA la Bucureşti şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ordonanţa privind migraţia aleşilor locali şi momentul ales pentru adoptarea legii.

Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate“, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX, înaintea începerii şedinţei de Guvern.

Sursa: realitatea.net

4 comentarii

  1. EU Răspunde

    REALITATEA.NET
    POLITICĂ
    Primar: Primii trei primari care trec la PSD primesc câte un DUSTER
    PUBLICAT
    Astăzi, la 15:32
    ACTUALIZAT
    Acum 21 minute
    SURSA
    REALITATEA.NET
    COMENTEAZĂ

    E oficial. Primarii au liber la traseism pentru 45 de zile. Guvernul Ponta a adoptat astăzi ordonanţa ce permite primarilor, preşedinţilor de Consilii Judeţene şi consilierilor locali să îşi schimbe formaţiunea politică înainte de prezidenţiale. Până acum, aleşii care treceau la altă formaţiune politică îşi pierdeau automat mandatele.
    ARTICOL
    GALERIE FOTO
    2 COMENTARII
    Citeşte totul despre:
    CJ Argeş, Duster, Ion Dumitru, ordonanţă traseism, traseism
    Primar: Primii trei primari care trec la PSD primesc câte un DUSTER
    Primar: Primii trei primari care trec la PSD primesc câte un DUSTER

    În aşteptarea aprobării ordonanţei, în colegiul prefectural de astăzi care a avut loc în sala mare a CJ Argeş, în momentul în care a luat cuvântul, primarul din Albota, Ion Dumitru, i-a anunţat pe primarii prezenţi, de la alte partide, că este împuternicit să se ocupe de întocmirea listei traseiştilor care vor să treacă la PSD Argeş.

    „Grăbiţi-vă cu adeziunile, pentru că primii trei care vor trece la PSD vor primi câte un Duster. Deja am dat primele două Dustere, unul la Davideşti, de acum fost primar PDL, iar pe cel de-al doilea la Băbana, lui Bebe Ivan, care mi-a promis că vine şi cu 200 de membri de la PNL…“, a declarat primarul din Albota, citat de universulargesean.ro.

    Într-o intervenţie a Realitatea TV, Ion Dumitru a susţinut că declaraţia sa a fost “o glumă”.

    “A fost o glumă a mea, la colegiul prefectural. Am făcut o glumă care e treaba mea, nu am angajat partidul. Eu am spus în nume personal ‘Dacă vă grăbiţi şi veniţi vă dau câte un Duster.’ Avem voie să mai şi glumim!”, a declarat Ion Dumitru.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/primar-primii-trei-primari-care-trec-la-psd-primesc-cate-un-duster_1512903.html#ixzz3BgzpnOs0
    Follow us: @realitatea on Twitter

  2. Un vot Răspunde

    Dreptate sa fie ca Adevarul lipseste!
    A mai fost o alianta Dreptate si Adevar care nu sunt diferiti de cei de acum de la putere!
    Dl. Ponta si-a semnat ratarea obtinerii scaunului de la Cotroceni, mizand total gresit pe faptul ca primarii tradatori vor veni automat cu voturile cetatenilor in buzunarele care se vor goli in urna pentru el!!
    Asa a reusit sa mobilizeze electoratul care nu avea de gand sa participe la vot si care nu este in niciun caz rosu!
    Imi pare rau ca vom vota din nou negativ, asa cum am facut de la Revolutie incoace, la Involutie!

  3. SATMAREAN Răspunde

    Legalizarea traseismului politic, o mizerie de nedescris…
    Prin această măsură votul nostru este aruncat la coșul de gunoi de Ponta și compania. Atât de corectă e abordarea guvernului, încât un partid inexistent în 2012, PLR, va avea aleși locali și parlamentari!
    Dacă Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, nu va ataca la CCR această Ordonanță de Urgență, situație la care ne așteptăm, va fi cazul să reacționăm, să protestăm! Haideți, stimați români, să nu ne lăsăm umiliți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.