Ultima actualizare: azi, 15:49

Totul despre sex

Trichomonas vaginalis

sanatate intimaCunoscuta si ca TV, aceasta afectiune este cauzata de un parazit foarte mic (ca o amiba), care poate infecta vaginul si uretra. Poate fi transmisa in timpul sexului vaginal sau prin folosirea jucariilor sexuale. Rareori se poate transmite de la mama la fat, in timpul nasterii.

 

Semnele ingrijoratoare

In jur de 50% dintre femeile infectate nu prezinta nici un simptom, dar in cazul in care apar anumite semne, acest lucru se intampla dupa 3 pana la 21 de zile de la infectare.TV provoaca o scurgere vaginala densa, verzuie, abundenta, cu miros neplacut, desi la unele femei apare doar o scurgere usor galbuie, subtire. Alte simptome include inflamarea, precum si pruritul si iritatii in vagin si in jurul lui, care pot fi observate in special dupa actul sexual si pot cauza o durere usoara la urinare.

 

Diagnosticul si tratamentul

Tratamentul TV consta de obicei intr-o doza mare, unica de antibiotic (metronidazol). Spre deosebire de multe BTS, TV poate fi diagnosticata si printr-un test Papanicolau de la nivelul cervixului. Ca si in alte cazuri, fa-ti control dupa terminarea tratamentului pentru a vedea daca infectia a disparut. TV nu este o afectiune grava, dar daca ai contractat-o, s-ar putea sa fi contractat si alte infectii, cum ar fi gonoreea sau Chlamydia.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.