Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Zilele Culturale Partium – Program pentru copii

partiumConcerte, spectacole de teatru și program variat este ceea ce vă oferă  în acest an Zilele Culturale Partium, Ediția a XIII-a. Organizatorii pregătesc programe speciale pentru copii, până părinții petrec la concerte sau mănâncă din bograciul maestrului Laci bácsi.

Luni, 18 august, cei mici (dar nu numai) sunt așteptați la scena amplasată lângă Turnul Pompierilor unde, începând cu ora 18.00, vor putea urmări spectacolul Vrăjitorul din Oz, iar de la ora 21.30 Mireasa chip de cal, ambele spectacole prezentate de teatrul Utcaszínház din Budapesta.

Începând de sâmbătă, 23 august, vor fi organizate activități pentru copii, pe durata întregii zile. Acestea se vor desfășura în Grădina Romei, mai exact pe Strada Copiilor, în organizarea Asociaţiei Iniţiativa Tineretului Maghiar Satu Mare și Asociația Borókagyökér. Pe lângă acestea va fi amplasată și o scenă rotativă cu program interactiv – Regatul basmului în stil cercetaș!, iar de la ora 11.00, în vecinătatea scenei mici, copiii vor putea trăi atmosfera târgurilor de odinioară unde vor avea ocazia să întâlnească clovni, reprezentații pe picioroange, recrutare de copii. Tot de la ora 11.00 începe spectacolul Teatrului de Păpuși Brighella: În căutarea unui Matei!. În continuare, începând cu ora 11.40, urmează spectacolul magicianului Belloni, de la 12.40 un concert dedicat special copiilor, iar apoi, de la 13.40 un concurs pentru descoperirea micilor talente care se va încheia cu o festivitate de premiere a celor mai talentați copii.

Seria programelor pentru cei mici continuă și duminică, tot în Grădina Romei. Programul de duminică începe la ora 11.00 cu spectacolul echipei de majorete a Școlii Generale nr. 10. În continuarea programului, la 11.30, va urma spectacolul pe picioroange al Teatrului de Păpuși Vagabanda (Ungaria) – Circul uriaș, după care la 12.30, concertul pentru copii al lui Cserey Csaba (Csabcsi). În primele ore ale după amiezii se organizează un concurs de atletism, urmând, de la ora 15.00, o reprezentație de tradiție militară a Ordinului „Szent György Lovagrend”, în organizarea Asociației Absolvenților Veterani Satu Mare.

Toți cei care sunt prea mari pentru un spectacol de picioroange, dar încă mici pentru expuneri politice, sunt așteptați de Consiliul Tineretului din județul Satu Mare și de Inițiativa Tineretului Maghiar care pregătesc nenumărate programe demne de un „like”: sâmbătă, 23 august, Grădina Romei, concurs Paint Ball și concurs de șah. De la ora 15.00 are loc o conferință „Voluntariat acasă și în Europa” în cadrul căreia vor putea purta discuții cu voluntari din străinătate (program organizat de „Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület”). De la ora 17.00 urmează un program similar „Tineri de success în orașul Satu Mare” susținut de tineri de success ai orașului și candidatul de tineret UE al UDMR (program organizat de Consiliul Tineretului din județul Satu Mare).

Duminică, 24 august, începând cu ora 10.00, ziua debutează cu un concurs de ciclism în echipament special: fustă și pantofi cu toc, dar și cu conferința „Erasmus+ – oportunități nu doar pentru tineri” care oferă posibilitate celor prezenți să poarte dicuții cu voluntarii din străinătate al Serviciului European de Voluntariat (program organizat de „Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület”).

Toți cei care nu sunt interesați de asemenea discuții, sunt așteptați la standul redacției Szatmár.ro pentru a se fotografia având astfel posibilitatea de a se înscrie la un concurs cu premii considerabile și nu în ultimul rând de a-și exprima părerea despre cel mai citit site de știri al județului. Oferta

programelor nu se încheie nici pe departe căci vă așteaptă de asemenea cafeneaua Szatmári Friss Kávézó unde, într-o atmosferă liniștită, pot fi rememorate toate amintirile frumoase ale trecutului în compania redacției cotidianului Szatmári Friss Újság.

Este imposibil de menționat întreaga listă a programelor pregătite pentru copii și tineri, mai mult, credem că este mult mai fascinantă participarea la acestea, decât lectura unui articol. Atenție, deci, copii și adolescenți sătmăreni: în perioada 18-24 august aveți misiunea de a vă scoate părinții din casă și să veniți împreună la Grădina Romei pentru a participa la cel mai diversificat eveniment al anului, la cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Culturale Partium! 

Sponsori principali:

Consiliul Local al Municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Departamentul pentru Relații Interetnice, Fundația de Cooperare Națională, Fundția Bethlen Gábor, Fundația Communitas

Sponsor de Aur:

Autonet-A24, Tarr Beton, Kreativ, Barta Ati,  No Pardon Pub, Mindig Friss

Sponsor de Argint:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.