Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

95 de bicicliști au pedalat pentru o lume fără mașini

ciclisti satu mare95 de bicicliști au participat sâmbătă la evenimentul Ziua Internațională „Fără Mașini” în Ariile Protejate „Râul Tur”, organizat de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în parteneriat cu Asociația „Pro Racers Club Sportiv”.

            Între participanţi apar feţe bine cunoscute, dar cercul participanţilor se lărgește şi cu persoane noi în fiecare an. Evenimentul pune în mişcare toate categoriile de vârstă, astfel devenind un program ideal pentru întreaga familie.

            Evenimentul urmărește mai multe obiective. În primul rând dorește promovarea ideii de a folosi metode de circulație prietenoase naturii, cu care putem proteja mediul înconjurător, iar în al doilea rând prezentarea valorilor naturale și a frumuseților Ariilor Protejate „Râul Tur”.

            Pe malul Turului participanții au putut alege din multe programe distractive şi educative. Au putut studia expoziția despre Ariile Protejate „Râul Tur”, au putut  observa păsările din zona heleșteelor din Bercu Nou. În această perioadă mai multe specii de păsări migratoare pot fi observate în preajma heleșteelor. Copiii au fost așteptați la fața locului cu numeroase jocuri și activități educative. Competiția de abilități cicliste și jocurile de cunoaștere a mediului au fost populare în rândul copiilor. Participanții au apreciat și gulaşul oferit de organizatori.

            Concluzionând, putem afirma că evenimentul a fost privit cu apreciere şi interes, oferind atât distracție, cât și conștientizarea participanților. Organizatorii doresc să continue tradiția, astfel cei care nu au putut participa anul acesta, vor avea ocazia anul viitor.

Sursa: Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare

2 comentarii

  1. eke es a lo Răspunde

    bizalom biztosag Keresckeny Gabor ba baieti v-ati pierdut caii si mergeti acu cu bicicletele cred ca toti aveti magyar igazolvany si va da-ti rotunzi in Romania ca Orban al vostru nu da doua cepe degerate pe voi szetretem a varosom ilyes baci ugye

  2. baiatu Răspunde

    poate fara masini poluante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.