Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Angajaţii de la Teatrul de Nord au pichetat Primăria (FOTO & VIDEO)

teatrul-de-nord,-pichetare-primaria-satu-mare-(85)Peste 80 de angajaţi de la Teatrul de Nord, spectatori şi trei consilieri locali au UDMR au protestat astăzi în faţa Primăriei Satu Mare, revoltaţi de faptul că salariile angajaţilor instituţiei de cultură nu au fost virate.

Actorii au jucat o scenetă de pantomimă şi au bătut gongul în faţa Palatului Administrativ.

Anterior protestului, aceştia au avut o întâlnire cu prefectul Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mircea Govor, primarul Dorel Coica şi managerul Teatrului, Vasile Ţăran, în care li s-a promis că problema salariilor va fi rezolvată în şedinţa de joi a Consiliului Local. Discuţiile au fost foarte aprinse, actorii fiind revoltaţi pe faptul că nu şi-au primit salariile şi neavând prea mare încredere în promisiunile autorităţilor.

În cadrul întâlnirii, vicepreşedintele Mircea Govor, le-a dat asigurări că dacă Primăria nu va putea să găsească bani de salarii şi pe anul viitor, instituţia va primi finanţarea şi de la Consiliul Judeţean. Govor le-a explicat că trebuie respectaţi anumiţi paşi, trebuie făcută rectificarea de buget în Consiliul Local, după care se deschide linie de creditare şi cel târziu luni, 29 septembrie, salariile vor intra pe carduri.

După mai multe schimburi de replici, în special între primarul Dorel Coica şi actori, sindicaliştii au supus la vot modul în care să se continue protestul, hotărând să picheteze Primăria doar astăzi şi să aştepte rezolvarea problemei.

Trebuie precizat faptul că fostul lider de sindicat, Adriana Boca (Vaida), a demisionat din funcţie deoarece a fost numită director executiv, iar atribuţiile de lider de sindicat au fost preluate de către actriţa Carmen Frăţilă.

 “Având în vedere faptul că dl prefect, dl vicepreşedinte al CJ şi dl primar, s-au întâlnit astăzi cu noi, au promis solemn şi în faţa presei că această problemă va fi rezolvată, am hotărât de comun acord că vom face doar astăzi pichetarea, vom suspenda acţiunea până în 30 septembrie şi sperăm că domnii se vor ţine de cuvânt”, a spus Carmen Frăţilă.

În rândul protestatarilor s-au aflat şi consilierii locali Magyar Lorand, Butka Gergo şi Masculic Csaba, care consideră anormal ce se întâmplă la teatru. Aceştia susţin că problema trebuia rezolvată din timp iar conducerea primăriei nu trebuia să aştepte declanşarea acestui scandal.

 

18 comentarii

  1. psdist Răspunde

    domnule govor , si teatrul il distruge domnul primar??? sper sa va implicati … si inca ceva , vrem sa-l dati afara din partid …. NE TRAGE IN JOOOOSSSSSSSSSS

  2. Adrian Răspunde

    Sunt acolo niste fatuci bune care in loc sa stea sa primeasca salariile alea de rahat, mai bine ar face videochat sau sa joace in filme xxx ca ar castiga mii de euro, insa ele stiu de ce stau la 10 milioane lei vechi…cat despre Govor, baiete, pe Valer Marian l-ati rezolvat când a inceput sa spuna de Ponta ca a fost agent SIE, repede l-ati facut nebun, acum ce o sa faceti când tema asta a fost redeschisa de Basescu, ia zi Govorica, cel care isi hraneste angajatii trustului, baiatul si nepotii cu bani moldoveni de la Botosani 🙂

  3. SUPURAN Răspunde

    Mircea fii mai cumpatat.Prea le rezolvi pe toate.

  4. cocojumbo Răspunde

    asaaaa, bravo domnule govor!!! luati teatrul nu zicem nu dar va rugam sa nu uitati de apaserv cetatenii judetului inca asteapta sa preluati apaservul tot mai multi cetateni va cer asta ati uitat?

  5. cult Răspunde

    Bravo actorilor!!!!!Să iasă cît mai repede să protesteze și cei de la bibliotecă și muzeu unde sunt manageri total nepricepuți.

  6. neica Răspunde

    Cum să fie nepricepuți că doar i-a pus Stef…

  7. mos craciun Răspunde

    Trist ca actorii au ajuns sa isi ceara deptrurile salariale in acest mod iar gunoaiele organizeaza zilele judetului orasului recoltei ,etc…

  8. prince Răspunde

    Mergeti la COCA acasa sa vedeti cum se lefaie in milioane de euro,nevastasa sfideaza pe toata lumea ,desi este o analfabeta proasta care a ajuns la bani .
    Nu cred ca acest om mai poate face ceva pt oras,este o rusine.
    DEMISIA COICA ,DEMISIA …

  9. psdist Răspunde

    Nu va convine de Coica pentru ca nu joaca dupa cum cinta altii…

  10. baiatu Răspunde

    ma da unite is acum cele 2 sectii,asta sa fie solutia?

  11. costellll Răspunde

    Nu cred primare ca te-ai pus cu cine trebuia!!!ACTORII te pot si desfiinta, ei sunt un vector de opinie foarte puternic!!!asa ca las o mai moale si ar trebui sa pui osul sa ii sustii cu poti tu mai bine sa-i atragi de partea ta si sa le oferi cele mai bune conditii!ei te pot ridica dar si reduce la tacere.si nu-ti foloseste la nimic sa ti-i pui in cap impreuna cu publicul sau , multi putini citi or fi din contra ti -ai atras si mai mult antipatia.cred ca ar trebui sa frecventezi teatrul mai des si sa fii interesat de munca de acolo si de pisesle de teatru, bune , rele cum or fi …tu esti doar u spectator ca noi toti ceilalti si mai intii de toate sa le apreciezi munca…dar deh daca nu ai interesul de ai cunoaste nic nu poti sa-i apreciezi!TRIST ce se intimpla!Pacat primare ca nu intelegi necesitatea culturii si a unui teatru in urbea noastra!asta inseamna lipsa de cultura.am zis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  12. Don Răspunde

    Eu privind din exterior toata tevatura asta cu scandalul de la teatru pot sa imi pun cateva intrebari? Ce se urmareste? Iar raspunsurile pot fi multiple… insa, dupa parerea mea, situatia sta cam asa: la Satu Mare exista 2 sectii de teatru, romana si maghiara, cea maghiara joaca piesele cu casa inchisa, cea romana nu prea vinde. De aici iese un minus, care bineinteles trebuie sustinut financiar de cineva, iar acel cineva este Consiliul local al Satmarului. Dupa cunostintele mele jumatate dintre actorii teatrului nu sunt distribuiti decat sporadic in piese, ceea ce denota valoarea lor de fapt. Eu sunt un fan al culturii si intr-o perioada chiar aveam abonament la teatru, dar parca ceva nu ma mai atrage pe acolo. Pacat ca nu inteleg maghiara, poate as putea merge sa vad piesele lor, ca banuiesc ca e diferenta de valoare intre sectii din moment ce una joaca la maxim cu spectatorii, iar cealalta la minim. Referitor la implicarea politicienilor… cu toate ca nu il simpatizez pe primarul municipiului, consider ca acum are dreptate… trebuie tras un semnal puternic de alarma… nu poti sa stai pe bani publici si sa freci menta toata ziua sub umbrela faptului ca esti artist, actor sau altceva. Trebuie putin bun simt. Iar daca salariile sunt asa cum sunt, piata muncii este libera ca fiecare sa mearga unde simte ca ar putea prospera.

  13. LasFierbinti Răspunde

    Neinspirati bietii actori i-a apucat pantomina, fete vopsite,prostii.Jucati fratilor scene din “Nea Marin Miliardar” nu va trebuia decat o palarie de paie si un kil de praz.Poate si un litru de zaibar pentru curaj.Daca va adresati domnului Coica cu “bā Sucā sa nu faci vreo nefacuta!” azi aveati banii in cont.

  14. skip23 Răspunde

    Ungurii umplu sala la spectacolele sectiei maghiare din solidaritate si nationalism, acesta fiind si motivul constantelor si substantialelor sponsorizari din partea patronilor de aceeasi nationalitate. Piesele lor pot sa fie prost alese, prost jucate, ca sala va fi plina întotdeauna cu unguri dornici sa dovedeasca un ipotetic nivel intelectual si o sete de cultura nemaipomenita, desi pentru multi aceste spectacole sunt de fapt un calvar !

  15. actor oltean Răspunde

    imi este rusine ca primarul nostru oltean face de rusinee toti oltenii. recunosc ca noi oltenii furam , dar cit fura primarul nostru oltean imi este rusine ,…. nu se mai satura?????

  16. actor neoltean Răspunde

    Iar mie imi este rușine că de atâția ani biblioteca județeană e înghesuită într-o clădire pt care se plătesc bani mulți chirie, iar consiliul județean care s-a tot lăudat cu sediu nou pot biblioteca NU A FĂCUT NIMIC!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.