Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Campionii scrimei au ajuns la Satu Mare (FOTO)

caravana-scrimei-romanesti-satu-mare-(56)Caravana scrimei româneşti, ce cuprinde mai mulţi campioni mondiali, s-a oprit astăzi la Satu Mare, în cadrul unei campanii naţionale de promovare a acestui sport. Cunoscuţii scrimeri au făcut demonstraţii cu sătmărenii de la Clubul Sportiv și s-au pozat cu sătmărenii.

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, campionul Mihai Covaliu, i-a lăudat pe antrenorii sătmăreni care au dat mai mulţi campioni mondiali, el spunând că va face toate demersurile ca să readucă la Satu Mare Centrul Olimpic de Scrimă.

“Ne bucurăm că putem fi la Satu Mare, un centru foarte important pentru scrima românească şi scrima mondială, un oraş care a dat mulţi campioni României, care este cunoscut în întreaga lume prin sportivii care au făcut scrimă şi au plecat de aici din Satu Mare. Aici putem vorbi despre o şcoală de scrimă, despre o tradiţie, şi când avem această istorie cred că avem şi viitor. Sunt antrenori foarte competenţi aici la Satu Mare”, a declarat Covaliu.

Campionul consideră că antrenorii sătmăreni au nevoie de sprijin, au nevoie de publicitate.

Alături de Mihai Covaliu, în lotul caravanei s-au mai aflat și Tiberiu Dolniceanu – vicecampion olimpic la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, campion mondial și european, Simona Gherman de două ori campioană mondială cu echipa și de cinci ori campioană europeană și a obținut locul V la Jocurile Olimpice de la Londra, Simona Pop – campioană europeană, Greta Vereș și Anamaria Constantin – membre ale lotului de spadă feminin al României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.