Ultima actualizare: azi, 17:38

Locale

Două persoane s-au intoxicat cu vapori de clor la aquaparkul Aqua Star

Aquastar Satu Mare (77)Joi în jurul orei 14.00 poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de către un asistent medical din cadrul  Unităţii de Primire Urgenţe Satu Mare despre faptul că la Spitalul Judeţean Satu Mare au fost transportate două persoane, un bărbat şi o femeie ce prezintă simptome de inhalare cu vapori de clor.

Din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că una dintre cele două persoane respectiv bărbatul este angajat al unei societăţi comerciale din municipiu în incinta zonei de agrement situată pe strada Gorunului din municipiu şi dintr-o eroare a deversat un rezervor de clor într-un rezervor de acid sulfuric fapt ce a generat o reacţie chimică care a dus crearea acestor vapori toxici.

Bărbatul s-a intoxicat cu vaporii în momentul în care şi-a dat seama de eroare şi a încercat să oprească instalaţia. Instalaţia, datorită sistemului performant pe care funcţiona, s-a oprit imediat, însă o  femeie care se afla în zona de agrement a inhalat şi ea vaporii toxici. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Satu Mare, în cazul femeii nu a fost necesară rămânerea sub supraveghere  medicală, iar bărbatul a rămas pe timpul nopţii în unitatea medicală. Cercetările continuă în cauză.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.