Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Peste 900 de persoane s-au înghesuit la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Bursa locurilor de munca pentru absolventi (7)Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă a atras un număr mare de elevi absolvenți și persoane în căutarea unui loc de muncă. Peste 80 de agenți economici au oferit 708 locuri de muncă pentru tineri și șomeri.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de către directoarea AJOFM, Simona Derșidan, care a anunțat că anul acesta la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au ales să fie prezenți și reprezentanţii Eures Ungaria, fiind o oportunitate pentru absolvenții în căutarea unui loc de muncă în străinătate.

La eveniment au participat prefectul Eugeniu Avram, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.

 Prefectul Eugeniu Avram a declarat că unul din țelurile pentru care se organizează Bursa locurilor de muncă este acela de a promova tinerii.

”Suntem conștienți cu toții că tinerii sunt șansa României. Într-o societate îmbătrânită, tinerii trebuie promovați, încurajați și sprijiniți în mod programatic, acesta este unul dintre țelurile pentru care se organizează bursa locurilor de muncă”, a spus Eugeniu Avram.

De asemenea a mai anunțat că pe lângă astfel de acțiuni, Guvernul României implementează o serie de măsuri oferă sprijin tinerilor.

La rândul său, vicepreședintele Mircea Govor, a menționat că aceste acțiuni sunt binevenite și că ar trebui să se întâmple cât mai des și nu numai într-un cadru atât de organizat, făcând referire și la alte posibilități tot prin AJOFM de a sprijinii persoanele în căutarea unui loc de muncă.

Primarul Dorel Coica a anunțat că se vor stabili noi firme în Satu Mare care vor oferi multe locuri de muncă pentru cetățenii sătmăreni.

”Vreau să vă anunț că avem contacte cu foarte multe firme și marea majoritate și-au exprimat dorința de a veni și a se stabili la Satu Mare. Sunt firme care se mută din alte zone ale României către Satu Mare, datorită poziției noastre foarte bună. Avem firmă care va înființa 500 de locuri de muncă și o firmă cu 700 de locuri de muncă”, a declarat Dorel Coica.

După discursurile oficialităților, persoanele în căutarea unui loc de muncă s-au îndreptat la standurile agenților economici care au stat la dispoziția lor cu informații și posibile angajări.

Potrivit datelor furnizate de către AJOFM, la bursă au participat 930 de persoane, din care 235 au fost selectate pentru interviu. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.