Petre Mureşan îi avertizează pe primarii care vor să plece: Riscă să-şi piardă mandatele

3 septembrie 2014 | 16 comentarii

petre muresanPreşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, i-a avertizat astăzi, într-o conferinţă de presă, pe primarii care intenţionează să-şi schimbe partidul că riscă să rămână fără mandat dacă OUG 45/2014 –Ordonanţa traseismului politic, va fi invalidată de către Curtea Constituţională.

Liderul PDL a explicat că ACL a atacat hotărârea în contencios administrativ, a fost depusă o sesizare cu excepţia de neconstituţionalitate la Avocatul Poporului care urmează să sesizeze Curtea Constituțională și au fost depuse plângeri penale pentru abuz de putere împotriva celor care au formulat OUG (ministrul Justitiei – Robert Cazaciuc, ministrul Dezvoltării și Administrației Publice – Liviu Dragnea, primul ministru – Victor Ponta).

„Odată cu invalidarea OUG  la Curtea Constituţională, aleşii locali ce şi-au manifestat în scris o altă opţiune politică, în această perioadă, decât cea pe care au fost aleşi, îşi vor pierde de drept mandatul. Atragem atenţia asupra riscului care planează asupra celor care sunt dispuşi să treacă la un alt partid pentru că în această perioadă probabil vor fi unele dezertări iar aceşti traseişti îşi vor pierde mandatul. Atenţie aleşi locali, puteţi rămâne pe dinafară, puteţi rămâne fără mandate”, a spus Mureşan.

În cadrul conferinţei, acesta a mai prezentat unele  situaţii din judeţ.

 

Abuzuri la Păuleşti

Cu ocazia constituirii Consiliului Local Păuleşti, după alegerile din iunie 2012, Instituţia Prefectului, sub presiunea conducerii PSD-iste, emite 3 Ordine cu acelaşi număr, cu aceeaşi dată dar cu conţinut diferit (încălcând prevederile OG 35/2002).   Are loc şedinţa de constituire a consiliului local, care alege viceprimar consilierul PDL Bontea Zenoviu.

Abuziv Instituţia Prefectului atacă în contencios Hotărârea Consiliului Local, având ca efect suspendarea viceprimarului. Prefectura a pierdut procesul, Consilul Local a plătit daune, bineinţeles din buzunarul cetăţenilor.

Abuzul şi ameninţările  PSD-iste au continuat şi sub presiunea acestuia, Consiliul Local Păuleşti recurge la proceduri juridice dictate de Prefectură şi anulează Hotărârea Consiliului Local de alegere a viceprimarului, deşi aceasta era suspendată.

Prima instanţă vine şi de această dată şi aplică o nouă corectură abuzurilor PSD- iste.

 

Abuzuri la  Călineşti Oaş

          Sunt deja de notorietate ilegalităţile, abuzurile pe bani publici ale primarului de acum celebru din Călineşti Oaş. Autorităţile statului, Curtea de Conturi au costatat risipa de sume importane din banii publici.

În cazul canalizării s-au constatat un numar de 42 cămine lipsă, ulterior organele de cercetare au dispus o verificare la faţa locului stabilind că de fapt lipsesc 57 cămine. Comisia mixtă constituită de Consiliul Local refuză orice mediere în acest caz susţinând recuperarea integrală a prejudiciului de la cei vinovaţi.

Legea constituie pentru ordonatorul de credite din Călineşti Oaş o noţiune abstracta, neinteligibilă. Atidudinea recalcitranta, de mahala în relaţia cu cetăţenii şi colaboratorii este caracteristică în discursul reprezentantului PSD de aici.

          Nesimţirea a mers până acolo încât dupa ce in iarna anului trecut il agreseaza verbal si fizic pe viceprimarul comunei, primarul intră abuziv în biroul viceprimarului şi sustrage laptop-ul, faptă pe care nu o recunoaşte abia la intervenţia organelor judiciare.

 

Abuzuri la Racşa

          Consilierii ACL sunt vânaţi de primarul PSD-ist, cu funcţii importante în conducerea partidului la judeţ. Orice intreprindere promovată de aceştia este vânată şi ,,pipăită” de către cei plătiţi din bugetul statului, doar, doar se va găsi o mică neregula, sau cel puţin să le creem o stare de frică, să le aplicăm o corecţie proletaro- dictatorială.

Pentru a impiedica mersul normal al afacerii, primarul a postat în mod abuziv, fară nici cea mai elementară reglementare absolut necesară, semne cu oprirea interzisă în faţa magazinului consilierului PDL.

Primarul Răcsan, dispune verificări abuzive a autorizaţiilor  de construire, în mod selectiv şi aplică amenzi pentru abateri închipuite. Amenzile aplicate de primar  au fost bineinţeles anulate de instanţele de judecată, dar efectul a fost atins, i-am tracasat pentru a-i pregăti pentru marea racolare PSD-istă, desfasurată sub deviza: ,,Dacă nu treci la noi eşti terminat’. 

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (16)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Parlamentar spune:

  Dupa logica DUMITALE pot ramane pe dinafara P D L -ului. Esti mare constitutionalist si prorocesti solutia curtii constitutionale.Ce valoare a produs P D L . Mare personalitate din Oaaaaaaaaaaas.!

 2. Fuctionar public spune:

  Cei din PDL care au taiat salariile si pensiile vin acum sa ne cerseasca voturile cred ca e momentul sa le dam o lectie (baietilor destepti din energie , pocaitilor ).

  • Unu' spune:

   Ciocu’ mic ca oricum, majoritatea dintre voi, nu le meritati! Marea voastra majoritate frecati menta pe salarii bune!

   Las’ ca-i mai bun puhoiu’ bolsevico-comunist care se revarsa asupra noastra !!!

   Guvern penal Po(a)nta x-spe!

   • Fuctionar public spune:

    cred ca faci parte din gasca baietilor destepti din energie cu dosare penale pe rol

   • Andreea spune:

    Esti pe dinafara total. Antena 3 ti-a spalat creierii. Procentual pensiile au crescut mai mult in guvernarea pdl decat acum, sa nu mai vb de cele 36 de noi impozite inventate de ponta.

  • tilica spune:

   fa bine si pune mana si munceste,nu tot baga vina ca ti-au taiat salariile si pensiile …

 3. VASILE spune:

  PETRICA FARA FRICA analfabet cu diplome pe la pitesti , oare cineva te mai baga in seama
  badaranule cit ai primit de la PSD ca ia facut campanie pt SILAGHI

 4. LIBERal spune:

  Traseismul politic, o mizerie de nedescris în Satu Mare…
  După ce au distrus PNL Satu Mare, deputatul Ovidiu Silaghi și presedintele CJ Adrian Ștef, oameni pe care-i cunosc foarte bine, continuă asaltul asupra PNL, contribuind din plin la distrugerea celei mai vechi filiale PNL din Transilvania. Regret că i-am cunoscut pe acești indivizi! Ce legitimitate le oferă aleșilor locali trecerea la un un partid inexistent în 2012, PLR?

  • satmarean spune:

   Nu e nimic nou sub soare. Se stie cine sint cei doi. Cu minciunile si propaganda lor ieftina n-or ajuge departe. Cred ca nu-i mai voteaza nici dracu p-astia. Unde i podu 3, Silaghi? Unde i corectitudinea de care vorbeai, Stef? Doar neamurile voaste si pretinii o duc bine, ca s in functii bune. Partidul asta, PLR, e o jucarie de-a lui Ponta, nu i serios deloc. Nici nu e de mirare, cu Chitoi, cu papusoi, nici nu putea fi altfel, Pacat ca satmarenii ce o fost la PNL s-o lasat prostiti de Stef si Silaghi!

 5. Reformatorul spune:

  PLR Satu Mare a racolat azi primii primari liberali din județ după intrarea în vigoare a Ordonanței Traseiștilor. Premierul Victor Ponta a declarat că această Ordonanță nu va aduce mari beneficii pentru PSD, dar în schimb vine mănușă pentru liberalii care vor să se alăture lui Tăriceanu.

  Primarii din Doba- Mihai Ghătina, Târșolț- Grigore Pop, și Crucișor- Florinel Andreica, Cămărzana- Vasile Bâle și Vama- Vasile Corodan s-au întâlnit joi la un restaurant din Satu Mare cu deputatul PLR, Ovidiu Silaghi, și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, care au încercat să-i convingă să treacă la PLR, informeză Voceatransilvaniei.

  Primarii Florinel Andreica și Mihai Ghătina au bătut palma pentru trecerea la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce Vasile Bâle și Vasile Corodan au refuzat să plece din PNL.

  Grigore Pop a declarat că încă se mai gândește, nefiind hotărât pe ce cale să apuce.
  Ceilalți primari liberali din județ, Ioan Bartok-Gurzău- Beltiug, Silviu Zetea- Medieșu Aurit și Ovidiu Duma- Ardud i-au anunțat mai demult pe Ștef și Silaghi că nu vor trece la PLR, în timp ce primarul comunei Bogdand, Aurel Bojan, este încă nehotărât.
  PLR încearcă să-i racoleze și pe cei doi primari PPDD din județul Satu Mare, din Căuaș și Terebești.

 6. Adevarul spune:

  PNL a fost distrus de clica stef-silaghi care promovau pitzipoance, manechinele de la Gaby’s Models. Ma bucur ca exista PMP!

 7. felix spune:

  Te miri, Adevarule, ca le promovau? La ce party-uri tragea Stef cu modelele furnizate de Gaby Aviatoarea, intr-o casuta cocheta de pe Turturelelor… . Pun pariu ca recuzita de la prezentarea de pomina din Ardud a fost imprumutata de la Adi, desigur fara stirea Brighitei, si cu atat mai mult a nevestei.

 8. Ardudeana spune:

  Cel mai misto party a fost anul trecut, la culesul viei primarului din Ardud, iar afterparty-ul de la crama…in compania inocentelor modele inchiriate de fermecatoarea Gaby….ceva de vis. Plus ca a si lasat la pret, fiind la pachet. Altfel, servite individual, sunt adevarate trufandale, cel putin raportat la pret. Jumate de ora face cat salariul ei de “bugetar” la Aeroport, desigur fara sporuri si micile ciupeli din fondul de protocol pe care-l gestioneaza.

 9. Cititor spune:

  Tot Alina e preferata lui Stef? Ma mir de parintii ei ca-i tolereaza asta, chiar viseaza ca o va angaja de consiliera la CJ sau pe undeva la anul, dupa ce termina liceul? Cu asta o amageste Gabi? Nu ar fi un moment bun ca vre-una din institutiile autosesizate sa cerceteze si mica retea de prostitutie adminsitrata de grasana?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest