Primarii din județ instruiți pentru alegerile prezidențiale

17 septembrie 2014 | 0 comentarii

instruire primari si secretari, alegeri prezidentiale (8)Instituţia Prefectului cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente filiala Nord – Vest au organizat astăzi o instruire cu primarii și secretarii din judeţ pe tema alegerilor prezidențiale, prezentându-li-se calendarul ce trebuie respectat şi măsurile ce trebuie luate.

Potrivit prefectului Eugeniu Avram, scopul întâlnirii a fost de a instrui primarii și secretarii cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale.

În cadrul ședinței, prefectul Eugeniu Avram a anunțat că s-a modificat legea privind posibilitatea de a participa la acest proces electoral a funcționarilor publici, astfel aceștia vor putea ocupa funcțiile de președinte și vicepreședinte în secțiile de votare.

De asemenea, s-a mai anunțat că astăzi este ultima zi pentru tipărirea listelor electorale iar până în data de 26 octombrie, secretarii primăriilor trebuie să trimită la Instituția Prefectului lista actualizată cu consilierii locali și primari referitoare la apartenența politică.

Informații cu privire la instruire au fost oferite de către reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, Loredana Rusu, potrivit căreia la aceste alegeri prezidențiale nu sunt valabile cărțile de alegător iar cetățenii care nu sunt în localitatea natală în ziua alegerilor pot să voteze la orice secție de votare în condițiile în care aceștia declară în scris pe propria răspundere că nu vor vota la o altă secție de votare.

instruire primari si secretari, alegeri prezidentiale (15)

 

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest