S-a prelungit acordul de înfrățire între Satu Mare și Wolfenbuttel

27 septembrie 2014 | 5 comentarii

semnare contract infratire Satu Mare, Wolfenbuttel (14)Acordul prin care orașele Satu Mare și Wolfenbuttel s-au înfrățit în anul 1970, s-a prelungit astăzi pe o durată nedeterminată. Municipiul Satu Mare și Wolfenbuttel vor face schimburi de experiență între profesorii și personalul din administrațiile celor două orașe.

Evenimentul festiv a avut loc la Primăria Satu Mare, în sala de ședință a Consiliului Local unde au participat primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, primarul din Wolfenbuttel, Thomas Pink împreună cu o delegația venită special la această acțiune.

Potrivit primarului Dorel Coica, acordul de înfrățire între cele două orașe s-a prelungit pe o durată nedeterminată.

”S-a prelungit acordul pe o durată nedeterminată. Chiar am transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care au fost primari în Wolfenbuttel pentru această realitate care există între cele două orașe. Împreună cu primarul din Wolfenbuttel ne-am angajat să continuăm această înfrățire și am recomandat ca și primarii care vor veni după noi să ducă această legătură mai departe”, a afirmat Dorel Coica.

În cadrul ședinței, primarul din Wolfenbuttel a anunțat noi schimburi de experiență cu profesorii de la Universitatea Tehnică din Satu Mare și cu personalul din administrațiile celor două orașe.

”Am convenit ieri într-o discuție cu primarul Dorel Coica ca să facem un schimb de experiență, să ducem profesorii de la Universitatea Tehnică din Satu Mare la Universitatea Tehnică din Wolfenbuttel. De asemenea și un schimb de experiență cu personalul din administrațiile noastre, un schimb reciproc în vizită de câte două săptămâni”, a declarat Thomas Pink.

În completarea lui Thomas Pink, primarul Dorel Coica, a declarat că s-a discutat ca Serviciul Social din Wolfenbuttel să intre în legătură cu Serviciul Social al municipiului Satu Mare pentru a dezvolta relații de colaborare și pentru a învăța din experiența lor. Totodată, a mai anunțat că a luat modelul unui incubator de relații de dezvoltare pentru tinerii studenții pe care vrea să-l promoveze la Satu Mare

”Am luat modelul unui incubator de afaceri de dezvoltare pentru tinerii studenți, același model pe care dorim să-l promovăm la nivelul municipiului Satu Mare, bineînțeles cu ajutorul dânșilor”, a spus Dorel Coica.

După semnarea actului doveditor cum că cele două orașe vor colabora mulți ani de acum înainte, primarul împreună cu oaspeții invitați au sărbătorit împreună în incinta Primăriei.

 

 

 

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (5)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Cetatean spune:

  Mai traieste un primar al municipiului Satu Mare care a fost inainte de 1989. Nu putea fi invitat? Omenia e o mare calitate.

 2. popey spune:

  Doi papițoi- Anderco și Gyusike

 3. papiyoi spune:

  Era si mata pe acolo numa ca era cheala,
  Papitoii au lasat ceva in urma loc da olteanu ,te lasa sa-l mangai pe pipa????

 4. piti spune:

  Anderco egal un puscarias sa fim foartee clari puscaria puscaria puscaria

 5. Didi spune:

  Anderco este curat! El si-a demonstrat nevinovatia in fata instantelor! Sa-i vedem pe astia de acum cind le vine randul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest