Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Săptămâna mobilităţii europene – Marș ciclist și demonstrații cu caiacul pe Someş

mars ciclist si demonstratie cu caiacul (9)Zeci de bicicliști și caiaciști au participat astăzi la evenimentul ecologic ”Săptămâna mobilităţii europene” având ca temă centrală “’Our streets, our choice- Străzile noastre, viitorul nostru”, organizat de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare, Primăria Vetiș, Asociația ” 4Wild Moments” și Primăria Csenger.

Deschiderea acțiunilor care au în vedere promovarea mersului pe bicicletă şi cu caiacul  ca mijloace alternative de deplasare în Valea Someşului a avut loc la cap pod Decebal unde toți participanții s-au adunat pentru a primi informații cu privire la traseul deplasării, acestea fiind oferite de către directorul APM, Elisabeta Bekessy.

La acest eveniment s-au alăturat și directorul adjunct al Bibliotecii Judeţene, Robert Laszlo și consilierul local Masculic Csaba, urmând ca la finalul acțiuni să participe și primarul Dorel Coica.

După prezentarea traseului, participanții au asistat la o demonstrație cu caiacele efectuată pe râul Someș din municipiul Satu Mare, de către sportivii de la asociația de caiaciști.

Bicicliștii au pornit în marș ciclist pe malul stâng al Someșului, pe pista de bicicliști realizată prin proiectul HURO ”Pe două roți” până la graniţa cu Ungaria iar la finalul traseului aceștia au  participe la o dezbatere publică pe tema viitoarelor proiecte de interes comun în domeniul protecției mediului în contextul domeniilor de eligibilitate ale Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria România 2014-2020 care urmează să devină operațional în primăvara anului 2015.

Manifestările dedicate acestui eveniment s-au finaliza cu o binemeritată masă câmpenească asigurată de Primăria comunei Vetiș pentru toți participanții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.