Un polițist sătmărean a refuzat 200 euro mită

17 septembrie 2014 | 4 comentarii

refuz mitaMarți 16 septembrie a.c., ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Satu Mare, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au surprins-o în flagrant pe U.E., de 48 de ani, din Satu Mare, în timp oferea unui agent de poliție rutieră suma de 200 euro, cu titlu de mita, pentru a nu-i reține permisului de conducere în vederea suspendării pentru săvârșirea unei abateri la regimul circulației.

În fapt, la data de 16.09.2014 s-a înregistrat la S.J.A. Satu Mare denunțul agentului de poliție O.G.N. din cadrul I.P.J. Satu Mare, din care rezultă faptul că U.E. i-a oferit suma de 100 euro pentru a nu-i ridica permisul de conducere în vederea suspendării. Aceasta a fost identificată la data de 6 septembrie a.c., după ce a avariat un autoturism al unui cetățean din Satu Mare în parcarea blocului unde acesta locuia. La momentul respectiv, femeia a părăsit locul faptei și nu a informat în termen de 24 de ore organele de poliție despre incidentul produs.
În urma denunțului formulat de polițist, conducătoarea auto a fost prinsă imediat după ce a remis agentului de poliție suma de 200 euro.
În cauză, procurorul competent a început urmărirea penală şi a pus în mișcare acțiunea penală împotriva acesteia pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de art. 290 C.P. Totodată, a dispus ca măsură preventivă controlul judiciar, cercetările continuând cu suspecta în stare de libertate.
Menționăm faptul că agentul de poliție se află la al doilea denunț în acest an, cel anterior având loc în luna martie, când a refuzat 600 lei mită.

Sursa: DGA

Etichete: , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (4)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Adaugă un comentariu…

 2. Adaugă un comentariu…

 3. Tutueanu Marinel spune:

  Asa ceva inseamna normalitate nuuu!!!!

 4. Razvan spune:

  De ce se scrie in presa despre asemenea lucruri? Inteleg faptul ca se scrie despre cei care iau mita. Dar Faptul ca politistul a refuzat mita ar trebui sa fie un lucru absolut normal, in nici un caz sa se promoveze. Ar trebui felicitat stimabilul? Daca tot suntem la capitolul asta, astept un articol despre faptul ca jurnalistii isi scriu materialele. Ca pompierii au salvat pisicutele din copac dupa ce au stins focul. Doctorii care nu au refuzat sa isi consulte pacientii, preotii care au tinut slujba duminica trecuta fara sa vorbeasca despre politica, minerii care inca isi cauta joburi, wtf?!?!?!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest