Ultima actualizare: ieri, 21:48

Sănătate

4 beneficii surprinzătoare ale mierii de albine

miere de albineIn cazul in care suntetii adeptii mierii de albine folosite ca indulcitor in defavoarea zaharului, felicitari! Mierea de albine nu numai ca are un gust mult mai delicat decat zaharul, dar va ofera in plus si cateva beneficii pentru sanatate. Iata mai jos doar cateva dintre ele:

1.    Ajuta la tratarea racelii

Experimentele facute pe copii au aratat ca mierea de albine este mult mai eficienta in tratarea tusei si imbunatatirea somnului in perioadele cand esti afectat de raceala decat multe alte medicamente considerate mai eficiente. Nu degeaba, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda mierea de albine ca pe un aliment cu efect emolient, imbracand peretii gatului si calmand iritatiile la acest nivel.

 2.    Trateaza ranile

Mierea de albine si-a castigat “reputatia” de vindicator inca din cele mai vechi timpuri. Datele despre mierea de albine folosita ca medicament si emolient, dateaza inca din anii 2000 i. Ch. de cand dateaza niste tablite sumeriene pe care se mentioneaza aceste efecte benefice ale super-alimentului. Experimentele facute de medici au aratat ca mierea de albine este foarte eficienta in tratarea ulcerului dar si a ranilor datorita proprietatilor ei antibacteriene si calmante.

 3.    Te scapa de problemele scalpului

Un experiment publicat in European Journal of Medical Research a aratat ca o solutie de miere de albine si apa calda, in care mierea este in proportie de 90% poate vindeca dermatita seboreica, o afectiune a scalpului care se manifesta prin matreata abundenta si mancarimi ale capului. Dupa doua saptamani de tratament realizat in fiecare zi, pacientii s-au vindecat complet de aceasta afectiune.

 4.    Iti ofera energie

Multa lume se fereste de carbohidrati, dar putina lume stie ca acestia se gasesc intr-o serie de alimente sanatoase precum fructele, legumele si nucile. Sistemul digestive are nevoie de carbohidrati pentru a produce glucoza care furnizeaza energie celulelor, tesuturilor si organelor. Cu 17 grame de carhohidrati pe lingura de miere de albine, aceasta te poate ajuta sa devii mai alert intr-o zi in care simti ca nu prea ai energie, dar poate fi si cea mai buna gustare pe care o poti servi inainte sau dupa un antrenament la sala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.