ACL Satu Mare: BEJ dispune înlăturarea bannerelor electorale tricolore PSD

24 octombrie 2014 | 4 comentarii

banner PSD2Prin decizia nr. 4 din 20.10.2014, Biroul Electoral Județean Satu Mare a dispus primarului municipiului Satu Mare înlăturarea bannerelor aparținând Alianței Electorale PSD-UNPR-PC ale căror culori reproduc în succesiune culorile drapelului României şi contravin ordinii de drept.

Această decizie a fost luată ca urmare a contestaţiei formulate de Alianța Creștin Liberală Satu Mare, potrivit căreia amplasarea materialelor de publicitate electorală s-a făcut cu încălcarea art.4, alin.7 din Legea nr. 340/2004 actualizată care prevede: “Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.” Astfel de bannere sunt amplasate în multe locaţii de pe raza municipiului Satu Mare, pe acestea figurând imaginea primului ministru Victor Viorel Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mircea Govor şi sloganul “Guvernul României finanțează dezvoltarea județului Satu Mare.” Biroul Electoral Județean Satu Mare constată că bannerele în discuție trebuie să îndeplinească condiţiile de legalitate prevăzute de Legea nr. 334/2006 şi cele prevăzute de art. 41 din Legea nr. 370/2004.

ACL SATU MARE a făcut această contestație pentru că observăm cum PSD încalcă frecvent legea în fiecare campanie electorală şi nu înțelege să respecte regulile democratice într-un stat de drept. PSD-iştii, în disperarea lor, terfelesc cele mai importante simboluri ale statului român pentru a-şi atinge scopul: instaurarea partidului roşu unic în România.

Sursa: ACL Satu Mare

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (4)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Reformatorul spune:

  Iohannis este un om al faptelor, nu al vorbelor goale, un om al promisiunilor onorate, nu al scandalurilor,un om care construieste, nu care distruge, un om ce crede in Romania lucrului bine facut, merita si trebuie sa fie presedintele Romaniei!

 2. cetatean sm spune:

  Bravo ACL!Tineti-o tot asa.Iar voi PSD-sti sunteti incapabili de un “lucru bine facut”.Rusineeee PSD!!!

 3. Mopul spune:

  Silaghistefulgovor,
  Chiar credeati ca tine??
  Rosu ca rosu, va vine, dar si galben, si albastru??

 4. satmarean spune:

  La cat de analfabeti is PSD-istii sunt sigur ca habar nu aveam de existenta acestul punct din legea sus amintita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest