Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

Anchetatorii au stabilit cine este vinovat de accidentul de la Roma, soldat cu şase morţi

accident roma romani decedati 25 octombrie (6)Șoferul sătmărean implicat în terifiantul accident petrecut lângă Roma, în urma căruia au murit șase români, dintre care un bebeluș și cinci adulți, nu este vinovat de tragicul accident. În urma anchetelor s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este un șofer marocan care a făcut o manevră greșită intrând în coliziune cu microbuzul românesc, condus de către sătmăreanul Octavian Erdei.  

Accidentul din Italia a avut loc pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, în data de 25 octombrie, fiind implicate două autovehicule în care se aflau cetăţeni români şi cetăţeni marocani. După  efectuarea anchetelor, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este șoferul marocan care a făcut o manevră greșită și a intrat brusc pe banda întâi a autostrăzii, în fața microbuzului românesc. Octavian Erdei nu a putut evita impactul iar coliziunea a fost atât de brutală, încât neavând centura pusă, a fost azvârlit pe carosabil. Cinci pasageri au murit pe loc iar în timp o fetiţă în vârstă de un an şi şase luni a decedat la spital. Șoferul român a fost transportat la spital unde a fost operat pentru multiple facturi.

Un prieten apropiat și fiul șoferului sătmărean a declarat că Octavian Erdei deși nu este vinovat, acesta este prăbușit de moartea pasagerilor. Mai mult, șoferul le-a spus că el nu a avut nicio vină și că șoferul marocan a greșit.

“Mi-a spus: “Dorele, nu sunt vinovat, dar au murit 6 persoane! Nu sunt vinovat, marocanul din față mea a intrat pe un drum greșit și a realizat ca a făcut greșeala și a încercat să facă o manevră greșită, să dea cu spatele să intre în refugiu”. El, Erdei, fiind pe banda întâi, s-a trezit dintr-o dată cu el în față, în partea laterală dreapta”, a declarat pentru Pro TV, prieten și fost coleg, Dorel Ziman.  

“Mașina marocanilor a ratat ieșirea de pe autostradă, a dat înapoi și a intrat pe banda tatălui meu și n-a mai putut evita impactul”, a declarat pentru Pro TV, fiul șoferului Carlo Erdei.

Fost fotbalist, Octavian Erdei avea permis de șofer profesionist, iar în anul 2000 își înființase o firmă de transport în Satu Mare.

“Niciodată nu a avut incidente de circulație, amenzi pentru nerespectarea vitezei și așa mai departe, deci nu aș putea să cred ca a comis o asemenea eroare. Sper că până la urmă ancheta să ducă acolo, să reiasă că nu e vinovat”, a mai declarat Dorel Ziman.

Octavian Erdei este tatăl fotbalistului Carlo Erdei. În vârsta de 19 ani, băiatul joacă în echipa de tineret a grupării engleze Wolverhampton.

Zdrucinat de veste, Carlo a postat pe o rețea de socializare o fotografie din copilărie, în care apare pe terenul de fotbal alături de tatăl lui. Impresionați, prietenii i-au scris mesaje de îmbărbătare si urări de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.