Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Caritas Satu Mare organizează o conferinţă pe tema familiei

conferinta profesionala Caritas (11)Cea de-a V-a ediție a conferinței profesionale organizată în fiecare an de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a avut loc astăzi la Centrul „Sf. Paul” din Satu Mare. Timp de două zile, specialiști din domeniul social, invitați din străinătate vor prezenta asistenților sociali din regiune, tematici care se axează pe  rolul familiei în problematica și rezolvarea problemelor sociale.

La eveniment au participat directorul general al organizației Caritas a Diecezei Satu Mare, Dr. Lang Ladislau, directorul serviciilor sociale, Dr. Kosa Attila Kalman, consultantul în management, Lochli Terezia Tunder, președintele Colegiului Asistenților Sociali Satu Mare, Mihaela Motoc și asistenți sociali din Satu Mare.

Prin organizarea acestei conferințe cu tema „Familia în focus – Drumul familiei de la rolul de simplu beneficiar la partener în asistenţă socială”, se dorește atragerea atenției în primul rând a specialiștilor care lucrează în domeniul asistenței sociale, asupra importanței unei abordări complexe care vizează nu numai clientul propriu zis dar și familia din care provine, precum și o atenționare a comunităților asupra  importanței familiei, în privința valorilor pe care o poartă.

”Această conferință se axează pe rolul familiei în problematica rezolvarea problemelor sociale. Scopul nostru este de a aduce cât mai mult profesionalism în activitatea socială a organizației și a organizaților umanitare în general din regiune. Suntem deschiși la o colaborare internațională, inclusiv pentru a învăța de la alții, să nu trebuiască să descoperim noi ceea ce alții au inventat deja”, a declarat Lang Ladislau.

În cadrul conferinței, Lochli Terezia Tunder a declarat că sloganul care ghidează organizația în acest an este ”Familia se redefinește continuu și este baza societății – Puterea familiei este și puterea comunității”.

Prima zi a acestei conferințe este dedicată prezentărilor susținute de specialiști în domeniu social din  România, Ungaria, Austria și Germania, iar în a doua zi vor avea loc trei workshop-uri paralele în diferite teme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.