Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Curs de îngrijitor la domiciliu

caritas-foaie-cu-antet_fejlecLuni,  6 octombrie a început primul curs de îngrijitor la domiciliu, organizat în cadrul proiectului intitulat „Parteneriat pentru șanse egale pe piața muncii” , cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, derulat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare în parteneriat cu Asociația Caritas Catolica Oradea și Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Socială și Medicală.

Cursul de îngrijitor la domiciliu este ținut în 360 de ore, structura cursului fiind compusă atât din teorie cât și din practică. După dobândirea cunoștințelor, participanții vor avea ocazia să facă practică în instituțiile Organizației Caritas din Satu Mare. Pe parcursul acestui program ei vor învăța bazele pe care fiecare îngrijitor trebuie să le dețină. Vor primi răspunsuri referitoare la întrebările: cum trebuie îngrijită o persoană în vârstă, care sunt necesitățile unui bolnav, care este regimul alimentar potrivit pentru aceste persoane.

După finalizarea cursului, participanții vor obține un certificat de absolvire recunoscut de cărte țările membre ale Uniunii Europene.

Următorul curs de îngrijitor la domiciliu va avea loc în ianuarie.

Prin acest proiect european un număr de cel puţin 430 femei vor fi calificate si vor dobândi competenţe specifice pentru meserii solicitate pe piaţa muncii. Cel puţin 370 dintre ele, adică 86%, vor obţine certificare în următoarele meserii: lucrător social, babysitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu, agent de curăţenie de clădiri şi mijloace de transport, care le vor facilita integrarea şi menţinerea în muncă. O parte dintre ele vor dobândi inclusiv competenţe antreprenoriale.

 

caritas-foaie-cu-antet_lablec

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.