Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Dezvelirea plăcii comemorative în memoria antrenorului emerit Ecaterina Both

dezvelire placa comemorativa in memoria antrenorului Ecaterina Both (27)Antrenorul emerit  de baschet feminin, Ecaterina Both a fost omagiată astăzi prin dezvelirea unei plăci comemorative amplasată pe clădirea sălii de sport a Liceului cu Program Sportiv Satu Mare. Oficialitățile sătmărene au dezvelit placa comemorativă în prezența familiei, cunoștințelor și prietenii acesteia.

Evenimentul a avut loc în incinta sălii de sport a Liceului cu Program Sportiv, care în 2013 a fost denumită după numele antrenorului, Ecaterina Both – Both Katalin.

Gazda evenimentului a fost consilierul local, Maskulik Csaba, care în prezența oficialităților sătmărene, subprefectul Alfatter Tamas, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, președintelui UDMR, senatorul Pataki Csaba, precum și a familiei regretatei Ecaterina Both, a declarat că prin această placă comemorativă se dorește răsplătirea devotamentului față de baschetul sătmărean a fostei antrenoare .

Inițiativa amplasării plăcii comemorative pe sala de sport a venit din partea consilierilor locali UDMR cu acordul membrilor familiei antrenoarei și susținută de primarul Dorel Coica.  

Acest eveniment trebuie să conștientizeze că suntem responsabili pentru păstrarea valorilor sătmărene din trecut, prezent și viitor. Noi sătmărenii am avut valori și vom avea valori adevărate de care trebuie să fim mândri și să avem grijă de ele. Sportul trebuie susținut în continuare pentru că educă și contribuie la creșterea următoarelor generații”, a declarat Masculic Csaba.

Primarul Dorel Coica, în memoria antrenoarei, a amintit câteva momente din activitatea ei, menționând că a contribuit la dezvoltarea sportului sătmărean, la pregătirea echipelor de baschet feminin, aducând orașului Satu Mare, 6 medalii de aur, 14 medalii de argint și 8 de bronz.

De asemenea, Pataki Csaba a declarat că a fost o educatoare adevărată, iar conducerea actuală a clubului poate să se inspire din viața ei pentru a crește noi valori sătmărene de care să fim mândri atât în țară cât și peste graniță.

După discursuri, oficialitățile sătmărene s-au îndreptat spre placa comemorativă unde în prezența familiei, a prietenilor și cunoscuților antrenoarei au dezvelit placa împreună cu fiul acesteia.

Ecaterina Both, a absolvit Institutul de Educație Fizică din București, secția baschet în 1957, după care a venit în Satu Mare și își începe cariera ca profesoară de educație fizică și antrenoare de baschet. În 1965, echipa antrenată de Ecaterina Both promovează în divizia B iar 1970, promovează echipa în divizia A. Federația Română de baschet îi acordă în anul 2003 titlul de antrenor emerit.

 

Un comentariu

  1. CRISTINA Răspunde

    Un singur lucru vreau sa mentionez,aceasta dezvelire a placii comemorative trebuia sa aiba o foarte mare insemnatate pentru toate jucatoarele de baschet care au trecut prin mainile distinsei Doamne Both “Kati neni’,care a fost ca si o adoua mama pentru toate fetele si nu a-si dori sa incep sa le amintesc pe toate .Acolo trebuia sa fie cine a trait alaturi de dumneaei ,foarte multi ani, dar vad ca nu .Tot respectul toata admiratia si a-si dori pe aceasta cale sa rog autoritatile sa invite si pe cei care ar fi avut de depanat foarte multe amintiri frumoase petrecute cu dansa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.