Ministerul Transporturilor intenţionează să construiască un drum expres Turda – Halmeu

6 octombrie 2014 | 6 comentarii

drum expres turda halmeuMinisterul Transporturilor intenționează să construiască drumul expres Turda – Halmeu între anii 2021- 2030. Proiectul apare în Master Planul elaborat de către Compania Națională de Administrare a Drumurilor Naționale și Autostrăzilor din România, care se află în dezbatere publică în această perioadă, alături de alte proiecte.

Master Planul este o strategie de atragere a fondurilor europene în perioada 2014-2020 care propune proiecte de investiții în valoare totală de circa 50 miliarde de euro. Prin masterplan se propune construirea a 656 km de autostradă și 2226 km de drumuri expres până în 2030.

Conform informaților din Master Plan, obiectivul proiectului este de a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie pe traseul dintre Turda și Halmeu. Drumul expres este o șosea rapidă, fără bandă de urgență, dar mai ieftină cu aproximativ 30% decât o autostradă. În momentul de față pe traseul Turda- Halmeu, timpii de călătorie sunt mari iar viteza medie înregistrată pe acest traseu de aproximativ 70 km/h. Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest coridor are o stare tehnică defavorabilă iar 89% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulație pe sens.

După construirea drumului, viteza medie pe traseu crește până la 109 km/h și timpii de călătorie pe durata orelor de vârf scad cu 45%.

Costul investiției neactualizat este de 991 de milioane de euro. 

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (6)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. ALEGATOR spune:

  V I S E.

 2. radu spune:

  promisiuni, promisiuni, mi-e plin podul cu promisiuni

 3. radu spune:

  zise …Govor, pentru prostalaii de satmareni, gata sa inghita toate minciunile PSD-iste

 4. demon spune:

  Drumurile noastre poate
  Se vor intalni vreodata….

 5. maxx spune:

  dar drumul expres satu mare-new york incepeti anul asta?

 6. Vrajeala ieftina spune:

  Eu va doresc stimati guvernanti ca pana in 2030 sa stati la bulau si sa iesiti fix cand o sa se inaugureze acest drum.Prosteli cu data limita mai recenta nu gasiti?O cursa spatiala Luna -Satu Mare in 2019,eventual?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest