Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Elevii de la Ion Creangă au reprezentat România la Fratenity Cup Paris

elevii de la Scoala Gimnaziala Ion Creanga (18)Realizările elevilor de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” prin participarea la proiectul internațional Fraternity  Cup, la Paris au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută de către profesorul Doina Feier precum și de cei șase copii participanți, dintre care doi beneficiari ai Asociației Stea Satu Mare, reprezentată de președinta Cristina Bala. După o săptămână petrecută la Paris alături de alte delegați străine participante, elevii au avut parte de noi experiențe, prietenii, precum și de premii, medalii și diplome.

Școala Gimnazială ”Ion Creangă” în parteneriat cu Asociația Stea a participat la acest proiect internațional, cu tema drepturile copiilor din întreaga lume, în perioada 19-27 octombrie 2014. Delegația Română a fost reprezentată de elevii, Dregan Daria, Roman Beniamin, Horvath Tamas, Huton Angelo, Lakatos Borostyan, Zbona Alexandra, aceștia fiind însoțiți de profesoara Feher Doina din partea Școlii Ion Creangă și prof. Crina Napradi de la Liceul Tehnologic Ardud, voluntar al Asociației Stea.

Bucuroși, elevii rând pe rând au povestit fiecare din experiența lor, ceea ce le-a plăcut cel mai mult dar și ceea ce au învățat în ceea ce privește drepturile copilului. În cadrul proiectului a avut loc și o competiție sportivă la care delegația română a obținut loc III. Mândri de realizările lor, elevii au spus că mai doresc să participe la un asemenea proiect.

Proiectul a fost organizat de Asociația Franceză La Voix De l Enfant, asociație care este membră a Comisiei Internaționale Consultative pentru drepturile copiilor din 1986. În ultimii cinci ani această asociație a reunit în cadrul proiectului Fraternity Cup copii de pe patru continente care timp de o săptămână au desfășurat activități pe drepturile copilului, fără a ține cont de religie, etnie, situație materială și culoare.

Anul acesta au participat doisprezece delegații, și anume: Madagascar, România, India, Bosnia, Palestina, Afganistan, Brazilia, Burkina, Senegal, și trei delegații din Franța.

Copiii de la Școala Ion Creangă împreună cu profesoara lor au reprezentat cu cinste România, au prezentat care sunt drepturile copiilor din țara lor, un film despre România, două dansuri tradiționale, costumele populare, și au oferit cadouri tuturor delegațiilor participante.

”Au făcut față cu succes la toate activitățile și competițiile desfășurate, s-au descurcat în a comunica în limba franceză și engleză, iar la meciul de fotbal organizat au luat locul trei. Suntem mândri de tot ceea ce am realizat și sperăm că am făcut cinste țării noastre la acest eveniment important”, a declarat Doina Feier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.