Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Festivalul La Dâmburi a fost nominalizat la ”Festival Awards Europe”

La Damburi (42)Festivalul La Dâmburi este singurul eveniment din Satu Mare nominalizat la prestigiosul premiu internațional ”Festival Awards Europe”. Aflat la prima ediție, festivalul sătmărean a fost nominalizat la două categorii: ”Cel mai bun festival de dimensiuni mici” (Best Small Festival) și la categoria debutanților ”Cel mai bun festival nou” (Best New Festival).

Categoria cel mai bun festival de dimensiuni mici se adresează evenimentelor cu până la 10.000 de participanți, în care se încadrează si festivalul La Dâmburi. Șansele evenimentului organizat de tinerii de la asociația SamStudia sunt mult mai mari la categoria ”Cel mai bun festival nou”, unde concurează doar cu alte 10 evenimente la nivel european.

Ne bucură foarte mult să fim nominalizați la acest premiu, alături de marile evenimente ale Europei. Acest lucru ne dă încredere, dar ne și obligă să continuăm dezvoltarea festivalului La Dâmburi. Sperăm să găsim sprijin, la fel ca până acum, din partea Primăriei, din partea altor instituții locale care nu s-au arătat interesate să sprijine festivalul nostru până acum, dar și din partea mediului economic sătmărean” a declarat Mark Adrian Török, coordonatorul primei ediții a festivalului La Dâmburi.

Alte evenimente din România care sunt nominalizate la acest premiu sunt: Electric Castle Festival (Bonțida, Cluj), ARTmania Festival (Sibiu), Blaj aLive (Câmpia Libertăţii, Blaj) şi Summer Well (Domeniul Stirbey, Buftea) la categoria ”Cel mai bun festival de dimensiuni medii”. Festivalul PLAI (Timişoara) și Jazz in the Park (Cluj) au fost și ele nominalizate la categoria ”Cel mai bun festival nou”.

Gala de decernare a premiilor va avea loc în data de 14 Ianuarie 2015, în Olanda, la Eurosonic Noorderslag.

Toți sătmărenii, și nu numai, sunt invitați să susțină evenimentul local în această competiție europeană la acest link https://www.surveymonkey.com/s/ZGVMCBP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.