Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Guvernul Ponta îi sprijină pe românii aflați în străinătate

ponta1Guvernul Ponta a extins programul “Prima Casa” pentru romanii din Diaspora. Au fost eliminate taxele consulare pentru declararea copiilor nascuti in strainatate in primele sase luni de la nastere.

Extinderea programului “Prima Casa” ii vizeaza pe cetatenii romani din strainatate, care au permis de sedere si de munca. Este vorba despre o masura de sprijin pentru romanii care vor sa se intoarca acasa si in acelasi timp un stimulent oferit acestora.

Cei care lucreaza in afara tarii sunt oameni care au dobandit know-how in occident, oameni muncitori, care fac cinste Romaniei. Multi dintre ei isi doresc sa se intoarca acasa. Acum, guvernul Ponta le ofera un sprijin.

Pe langa acest sprijin, reducerea presiunii fiscale asupra cetatenilor romani din strainatate prin diminuarea tarifului consular a constituit si ramane o preocupare prioritara pentru guvernul Ponta – este un angajament asumat prin Programul de guvernare care incepe, pas cu pas, sa se indeplineasca.

Principalele categorii de servicii consulare vizate sunt: inscrierea certificatelor de nastere straine in registrele de stare civila romanesti si eliberarea titlurilor de calatorie in vederea repatrierii, pentru copiii de varsta prescolara (pana la 6 ani).

Se incurajeaza mentinerea legaturilor cetatenilor romani din Diaspora cu tara-mama. Este un semn foarte clar de sprijin pentru familiile cu copii. Decizia Guvernului face parte dintr-un ansamblu mai larg de masuri privind reducerea fiscalitatii. Dupa masuri precum reducerea TVA la paine sau a CAS, guvernul  vine si in sprijinul cetatenilor romani din strainatate.

 Un proiect special apreciat si sustinut de Victor Ponta vizeza stimularea tinerilor care studiaza in strainatate sa revina in tara – initiativele SMART Diaspora: – accesul Diasporei la concursurile din administratia publica romaneasca; – reduceri fiscale la revenirea in tara pentru o perioada determinata; – Diaspora ca punte pentru investitiile straine; – transfer de cunostinte si bune practici prin intermediul unui corp de experti din diaspora si programe de fellowship si internship in institutiile de stat, deja incepute de Guvernul Romaniei.

Sursa: Biroul de presa al PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.