Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Iohannis respinge primitivismul în comportamentul politic

 “Cred că orice politician care își fundamentează activitatea și aparițiile publice pe valuri de atacuri la adresa oponenților săi politici pleacă din start cu un dezavantaj. Un astfel de comportament denotă nesiguranță, teamă și lipsă de profesionalism. Niciun mare om politic de nicăieri din lume nu s-a abătut de la drumul său pentru a-și ataca adversarii, cu atât mai puțin pe subiecte ce țin de viața personală, pentru simplul motiv că și-a respectat electoratul, lucrând exclusiv în interesul lui”, a declarat Klaus Iohannis.

Reacţia preşedintelui PNL a venit după ce purtătoarea de cuvânt a campaniei PSD pentru alegerile prezidenţiale, senatoarea Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, l-a acuzat într-o conferinţă de presă pe Iohannis că nu a înfiat copii şi nu are o “familie completă”, motiv pentru care nu ar fi bun de preşedinte.

Alianţa Creştin-Liberală îi solicită candidatului PSD, Victor Ponta, să o revoce pe Gabriela Vrânceanu Firea Pandele din funcţia de purtător de cuvânt al campaniei sale prezidențiale. Atacurile sale fără precedent la adresa cuplurilor care nu au copii nu pot fi tolerate într-o societate democratică. În lipsa unei delimitări publice față de declarațiile senatorului PSD, Victor Ponta demonstrează că aprobă astfel de judecăți de valoare discriminatorii, care calcă în picioare demnitatea umană.

Pentru toate acele persoane jignite, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele este obligată să-și ceară de urgență scuze. Afirmațiile revoltătoare pe care le-a făcut au avut drept scop lansarea unui atac la adresa familiei candidatului ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis. Atacurile la familie fac parte dintr-o formă primitivă de a face campanie electorală, pe care Alianţa Creştin-Liberală şi candidatul nostru, Klaus Iohannis, o dezaprobă și o condamnă.

Nu o dată premierul Victor Ponta s-a declarat împotriva atacurilor la adresa familiei. Acum, are prilejul să demonstreze tuturor dacă se va delimita de astfel de practici sau asistăm din nou la un dublu discurs, iar campania sa, lipsită de proiecte, se va axa doar pe acest tip de atac la persoană.

Reamintim că același Victor Ponta declara în luna aprilie a acestui an că doar Traian Băsescu este în stare să atace familii, apărând-o astfel chiar pe Gabriela Firea aflată în dispută cu președintele României. Ponta spunea la acea vreme că atacul la adresa familiei „este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputa politică.

Sursa: ACL Satu Mare

Un comentariu

  1. Macro 17 Răspunde

    In sfarsit vad si eu o atitudine de om pe care-l vreau Presedinte al tarii mele !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.