Ultima actualizare: azi, 16:37

Locale

Manifestări dedicate Zilei Armatei României la Satu Mare și Carei

ziua armatei romane carei (4)Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate marile garnizoane din ţară, în bazele din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării sau are reprezentanţe militare.

La Satu Mare, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 14:00, la Monumentul Ostaşului Român.

De asemenea, la Carei , în faţa Ansamblului Monumental “Glorie Ostaşului Român”, ceremonia militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 11.00. În cadrul unei expoziţii statice vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament şi armament din înzestrare, iar o grupă de militari profesionişti va executa un exerciţiu de mânuire a armamentului.

Cu aceeaşi ocazie, joi, 23 octombrie, şi vineri, 24 octombrie, peste 1.100 de elevi, studenţi şi cursanţi din unităţile şi instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale vor depune jurământul militar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.