Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Minor prins de polițiști după ce a comis şase tâlhării

talharie stradaMarţi în jurul orei 20:00 poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 de către Carmen N., de 56 ani, care reclama faptul că în timp ce se deplasa pe bulevardul Independenţei din municipiul Satu Mare o persoană necunoscută prin violenţă i-a smuls de pe umăr o poşetă în interiorul căreia se afla suma  de 1200 lei, două telefoane mobile marca Samsung S3 şi respectiv Digi , carduri bancare, acte personale.

Oamenii legii au demarat de îndată verificări pentru identificarea şi prinderea autorului şi concomitent cu  aceasta , ieri  începând cu ora 20.00  până la miezul nopţii  poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi Secţia 1 Poliţie  cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale au organizat o acţiune în zona cartierului Micro 17 din municipiu pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă.

În cadrul acţiunii poliţiştii au depistat în zona bulevardului Independenţei un tânăr , în vârstă de 17 ani, elev, asupra căruia s-a găsit suma de 1200 lei, un telefon mobil marca Samsung S3 ,bunuri cărora adolescentul nu le-a putut justifica provenienţa, bunuri despre care s-a stabilit în urma cercetărilor efectuate  că aparţin reclamantei , care în urmă cu puţin timp fusese victima unei infracţiuni de tâlhărie calificată faptă care ar fi fost comisă de acest tânăr. În această situaţie a fost cauzat un prejudiciu de 2500 lei, care a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit faptul că adolescentul în perioada 20.09-15.10.2014 ar mai fi comis un număr de 5 astfel de fapte, folosind acelaşi mod de operare şi cauzând un prejudiciu de 6200 lei, prejudiciu care a fost recuperat în proporţie de 60%.  În cauze se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Autorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunerile legale care se impun în acest caz.

Sursa:IPJ Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.