Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Municipiul Satu Mare, supravegheat de 66 de camere video

supraveghere video Satu Mare (17)Un număr de 66 de camere video performante au fost puse în funcţiune în municipiul Satu Mare începând de astăzi, înregistrând orice mişcare în principalele intersecţii, pe marile artere şi în spaţiile publice. 33 de camere sunt mobile, 17 sunt fixe, 16 sunt de recunoaştere a numerelor de înmatriculare ale autoturismelor.

Inaugurarea noului sistem a avut loc astăzi la centrul de comandă din Grădina Romei în prezenţa oficialităţilor şi a şefilor structurilor cu competenţe în menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Primarul Dorel Coica a declarat că acest proiect a fost început înainte de venirea sa în fruntea Primăriei şi a ţinut s-o felicite pe Andreea Koncz, şefa biroului de fonduri europene, pentru realizare.

“De astăzi vom pune punct unor activităţi nu prea serioase. Rolul este de a supraveghea oraşul. Dacă arunci o hârtie pe geam ţi se vede numărul de la maşină şi eşti contactat de Poliţia Locală “, a declarat primarul.

Dorel Coica a precizat că a mai fost depus un proiect pentru montarea a încă 77 de camere .

Sistemul video de supraveghere stradal va avea rolul de a creşte gradul de siguranţă publică a cetăţeanului, de a proteja populaţia împotriva faptelor antisociale, de a preveni şi combate actele de violenţă în spaţiile publice, de a eficientiza rolul autorităţilor privind intervenţiile în combatererea infracţionalităţii sau situaţii de urgenţă – incendiu, accident, inundaţii etc. Simpla prezenţă a camerelor de supraveghere acţionează ca un factor de descurajare pentru potenţialii infractori.

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional  2007-2013 Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” Domeniul de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană” Sub-domeniul: Poli de dezvoltare urbană.

          Valoarea totală a proiectului a fost de 1.768.054,36 lei din care valoarea totală eligibilă este de 1.336.182,99 lei, asistenţă financiară nerambursabilă solicitată fiind de 1.309.459,33 lei, iar TVA aferent proiectului este de 338.148,55 lei.

4 comentarii

  1. marius Răspunde

    unde era mai important nu s-a pus, adica pe dig, unde au loc vandalizari

  2. camere Răspunde

    urmeaza…

  3. ion romanu Răspunde

    in orasul asta nu exista marile artere.

  4. Norick Răspunde

    Degeaba este sistemul high-tech de ultima generatie,daca utilizatorii sunt analfabeti…:-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.