Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Sătmărenii s-au distrat la Micul Oktoberfest Sătmărean

Oktoberfest  (11)Sute de sătmăreni au petrecut astăzi în stil german, cu mâncare și bere bavareză la Micul Oktoberfest Sătmărean, eveniment care respectă tradiția originală din Munchen.

Festivalul s-a desfășurat la Casa Șvabilor din Satu Mare, unde pe sunete de muzică populară germană, interpretată de Fanfara din Foieni și de formația Karoler Trio, sătmărenii au petrecut o zi întreagă gustând din produsele culinare tradiționale nemțești și savurând totodată și berea bavareză.

În cadru evenimentului, cei prezenți au mai avut parte și de concursuri, unul dintre ele fiind unul foarte distractiv și anume, participanților li s-a prezentat un sac de cartofi, iar cei care s-au înscris la concurs trebuia să ghicească câți cartofi sunt în sac. Majoritatea concurenților au aproximat numărul acestora, dar numai un concurent a reușit să ghicească numărul exact, câștigând astfel premiul cel mare, sacul de cartofi. La acest concurs s-a înscris și președintele Forumului Democrat al Germanilor, Holczli Iosif, câștigând un premiu simbolic pentru că a fost aproape de numărul exact al cartofilor.

Evenimentul ”Micul Oktoberfest Sătmărean” a fost organizat la inițiativa Forumului German Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.