Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Secția de karate a CSM Satu Mare, crește viitori campioni

Karate1Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Federația Română de Karate WKC a demarat la nivel național, în baza proiectului MTS „Pierre de Coubertin”, programul „Karate Kids”, care a avut loc în perioada 24-26 octombrie la Complexul Sportiv Național„Izvoru Mureșului” unde au participat patru sportivi  din Satu Mare. Este vorba despre:Ariana Iva, Mihai Culcean, Ianis Băbuț-Domuța și Luca Batori, respectiv alți zeci de copii din centrele de recrutare  din toată țara (București, Constanța ,Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov.

Obiectivul acestui proiect a fost îndrumarea tinerilor sportivi către sportul de performanță, aducerea în sălile de sport a copiilor, educarea acestora pentru mișcare și crearea unei baze de selecție a viitoarei generații de karateka, dezvoltarea capacității copilului să întreprindă activități în mod independent, dezvoltarea modului în care relaționează cu ceilalți.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost organizată o competiție în cadrul căreia  cei patru sportivi de la CSM Satu Mare au reușit din nou să demonstreze forța  karate-ului sătmărean, obținând următoarele rezultate:

Locul I

Ariana Iva(categoria kumite fete, vârsta 7-8 ani)

Mihai Culcean (kumite băieți, vârsta 7-8 ani)

Locul III

Ianis Băbuț-Domuța (kumite individual)

Luca Batori(kumite individual).

Rezultatele cresc încrederea în privința performațelor în viitor, fapt demonstrat și până în prezent de juniorii și seniori de la CSM Satu Mare, atât la nivel național cât și internațional. Mărturie stau și rezultatele recente de la  Campionatele Europene din Italia și cele Mondiale din Polonia.

Tinerii sportivi de la CSM Satu Mare mai sus amintiți sunt îndrumați spre  performanță de antrenorii:Florin Curileac,Nicolae Kovacs, Igor Bălăcescu și Florin Mihali.

Copiii dornici de a practica karate au posibilitatea de a se înscrie la cursuri în două săli de sport, Școala Generală „Grigore Moisil”, marți și joi,la ora 18.00, respectiv la Liceul cu Program Sportiv (sala de gimnastică), zilnic de la ora 18:00.

Sursa: CSM Satu Mare

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.