Varza roşie – un aliment miracol, cu proprietăţi extraordinare

1 octombrie 2014 | 0 comentarii

varza rosieDescopera care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de varza rosie, un aliment considerat miraculos in mentinerea starii de sanatate a organismului!

Varza rosie contine o serie de vitamine esentiale. O cana de varza rosie contine 85% din necesarul zilnic de vitamina C si 20% din necesarul de vitamina A. Vitamina C este cunoscuta drept un puternic antioxidant. Are efecte anticancerigene si antiimbatranire si imbunatateste sistemul imunitar.

Merita mentionat faptul ca varza rosie contine chiar mai multa vitamina C decat portocalele proaspete si de doua ori mai multa vitamina C decat varza verde. Pe de alta parte, vitamina A continuta de varza rosie este esentiala in mentinerea unei vederi bune.

In compozitia chimica a verzei rosii, oamenii de stiinta au identificat 36 de antocianini, dintre care 8 nu au fost niciodata detectati in varza. Antocianinii sunt cei raspunzatori pentru superba culoare rosie a acestei legume. In acelasi timp, aceste substante asigura protectie impotriva cancerului, imbunatatesc functiile creierului si contribuie la mentinerea sanatatii inimii.

Totodata, flavoinozii continuti de varza rosie au un puternic efect antiinflamator, avand un rol benefic in lupta impotriva multor boli. Varza rosie este una din cele mai bune surse de glucozinolate, substante chimice cu un puternic efect anticancer. Prin urmare, consumul de varza rosie poate preveni cancerul la colon, san, prostata.

Pe langa antocianini si vitamina C, varza rosie contine si fibre, vitamina K , vitamina B6, potasiu, mangan, tiamina, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu. Potasiul din varza rosie ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale bune, in timp ce vitamina K are nu doar un rol important in coagularea sangelui, ci si mentinerea sanatatii cardiovasculare si a sistemului osos.

Varza rosie contine si vitamina E, ce contribuie la mentinerea frumusetii si a sanatatii pielii, dar si la protejarea si repararea ADN-ului deteriorat. Vitamina E ajuta si la intarirea imunitatii si in alte procese metabolice.

Concentratia mare de antocianini naturali din varza rosie o face sa fie benefica in reducerea riscului de Alzheimer, ajutand la protejarea impotriva acestei forme de dementa.

Varza rosie contine iod care ajuta la imbunatatirea functiilor creierului, contribuind totodata si la functionarea optima a sistemului nervos si a glandelor endocrine.

Sucul de varza rosie poate fi folosit si in tratarea ulcerului deoarece contine o concentratie mare de glutamina, un aminoacid important pentru organism.

Etichete: , , ,

Categorie: Sănătate

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest