Victor Ponta: Avem nevoie de creştere, nu de austeritate

13 octombrie 2014 | 1 comentariu

UntitledPremierul Victor Ponta a publicat duminică pe pagina sa de Facebook un mesaj împotriva austerității și a măsurilor de tăiere de venituri și creșteri de taxe implementate în trecut de Traian Băsescu și Guvernul PDL, adăugând că “soluția pentru România și pentru Europa” stă în măsurile de stimulare fiscală, investiții și creștere economic.

Premierul a avertizat totodată că există “unii actori politici care nu vor să recunoască faptul că austeritatea este unul dintre principalele motive pentru care UE nu are o creștere economică pe măsura așteptărilor.”

În opinia lui Victor Ponta, “Traian Băsescu și liderii ACL sunt dispuși să aplice noi tăieri de venituri și creșteri de taxe”, în eventualitatea în care ar ajunge din nou la putere, chiar și prin interpuși, posibilitate pe care premierul o descrie drept “un dezastru pentru România”.

Șeful executivului a amintit de declarațiile recente ale laureatului Premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, care a avertizat recent că “austeritatea este un remediu greșit pentru repararea economiei zonei euro”. Totodată, FMI, prin vocea lui Christine Lagarde, încurajează țările cu excedent, precum Germania, să crească nivelul investițiilor publice.

“Soluția pentru țara noastră și pentru Europa stă în măsurile de stimulare fiscală și în investițiile menite să susțină creșterea economică și să creeze locuri de muncă”, concluzionează Victor Ponta pe Facebook.

Sursa: PSD Satu Mare

 

 

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (1)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. privatu' spune:

  Pontaaa !!!
  Pe buna dreptate ca minti cum respiri. Tare as vrea sa-mi explici cum faci crestere economica, prin recesiune?? Cum vei face locuri de munca, necofinantand proiecte de investitii cu bani europeni??
  Adevarul e ca….te cred doar cei mai prosti ca tine. Dar din pacate “e multi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest