Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

AJOFM Satu Mare oferă servicii gratuite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă

imagesPersoanele care își caută un loc de muncă și sunt înregistrate la punctele de lucru sau la agenția locală, pot beneficia gratuit de servicii de informare și consiliere profesională care au ca scop:

– furnizarea de informații privind piața muncii și evoluția ocupațiilor;

– evaluarea și autoevaluarea personalității în vederea orientării profesionale;

– dezvoltarea abilității și încrederii în sine a persoanelor în căutarea unui loc de munca, în vederea luării de către acestea a deciziei privind propria carieră;

– instruirea în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă.

De asemenea pot beneficia de servicii de medierea muncii prin care se realizează punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea angajării.

în urma întocmirii unui plan de mediere, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor primi informații privind locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare a acestora.

Dacă agenția de ocupare poate oferi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale și nivelului studiilor, se va emite dispoziția de repartizare către angajatorul identificat.

în cazul în care nu poate fi repartizat conform pregătirii profesionale și a nivelului studiilor, dar îndeplinește condițiile pentru a primi indemnizația de șomaj, va depune o cerere pentru acordarea acesteia.

Iar dacă nu îndeplinește condițiile pentru a primi indemnizația de șomaj, va rămâne înregistrat în baza de date ca persoana aflată în căutarea unui loc de munca și va beneficia în continuare de servicii oferite de agenția de ocupare.

Sursa: AJOFM Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.