Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Asistenţii maternali cer intervenţia prefectului Eugeniu Avram

sindicalistiPreşedintele Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a cerut astăzi sprijinul prefectului Eugeniu Avram în numele Sindicatului Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali din Judeţul Satu Mare, în vederea transmiterii unui mesaj către Guvern cu privire la luarea unor măsuri pentru modificarea OUG 65/2014.

 Vasile Dârle a prezentat o adresă din care reiese că de la intrarea în vigoare a noii ordonanţe asistenţii maternali vor primi mai puţini bani pentru copiii pe care îi îngrijesc, lucru care afectează calitatea activităţii desfăşurate. Astfel, asistenţii maternali care au copiii până la 3 ani primesc cu 857 lei mai puţin în fiecare an, cei care au copii până la 14 ani primesc cu 970 lei mai puţin iar cei care au copii până în 18 ani primesc cu 1113 lei mai puţin anual. Un alt aspect considerat nedrept este acela că alocaţiile au fost majorate la 97 de lei pentru copiii din anumite categorii sociale nu însă şi pentru cei aflaţi în plasament. Liderii sindicali consideră acest fapt discriminatoriu şi ameninţă că vor sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Distriminării în cazul în care nu se vor găsi soluţii.

Prefectul a afirmat că aceste probleme au fost deja discutate cu vicepremierul Liviu Dragnea, va mai trimite o adresă la Ministerul Muncii. Prefectul s-a arătat de partea asistenţilor pe care îi consideră oameni deosebiţi a căror efort ar trebui respectat de toate instituţiile.

prefectura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.